ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Η αλλαγή της όδευσης θα σημάνει νίκη της εταιρείας που δεν θα καταστρέψει μια περιοχή ελέω ΤΑΡ» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας  Καλπακίδης Θέμης

Οι αγρότες του Ζυγού πέτυχαν μία νίκη στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ αφού η εταιρεία απέσυρε τα μηχανήματα της. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης Θέμης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τα θέματα του αγωγού.

Ο ίδιος τόνισε ότι «Δεν ενημέρωσα τον κ. Σαμαρά γιατί ήταν μια πρόσκληση από την τοπική ΝΟΔΕ για να συναντήσουμε ως αγροτικός σύλλογος τον κ. Σαμαρά, να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματά μας αυτά που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στον πρωτογενή τομέα. Αυτά είπαμε και δεν υπήρξε κάτι άλλο».

ΑΓΩΓΟΣ

Αναφορικά με τις εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγωγό ΤΑΡ ο ίδιος δήλωσε ότι  «Τώρα σε ό,τι αφορά την παρουσία μας στο Ζυγός, από την στιγμή που έφυγαν τα μηχανήματα φύγαμε και εμείς. Δεν υπάρχει λόγος να μένουμε εκεί αν και η πολιτικοφυλακή είναι έτσι και αλλιώς παρούσα.

Γυρνάει στον κάμπο για να δει αν υπάρχουν συνεργεία που κάνουν εργασίες και από εκεί και πέρα περιμένουμε και εμείς την σύσκεψη που έχει αναλάβει να οργανώσει η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα.

Τώρα η στάση της εταιρείας δεν έχει αλλάξει. Βέβαια στο παρασκήνιο κινείται, αλλά εμάς αυτό δεν μας επηρεάζει. Ο στόχος και ο σκοπός μας είναι ένας και πιστεύουμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Αν τελειώσουν όλα θα δούμε μια νίκη της εταιρείας και όχι δική μας γιατί θα έχει κάνει αυτό που θέλει η ίδια η τοπική κοινωνία. Δεν θα καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή οπότε μιλάμε για νίκη της εταιρείας και μόνο.

Να μην θριαμβολογούμε όμως για κάτι που δεν έχει να κάνει με εμάς. Γιατί αν είναι να γίνει αυτή η αλλαγή θα γίνει γιατί το θέλει η εταιρεία. Και εμείς έχουμε πείσει την εταιρεία ότι από εκεί που πάει να περάσει τον αγωγό είναι λάθος σχεδιασμός. Αν περάσει από εδώ ο αγωγός αυτή θα είναι η καταστροφή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *