Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (ΕΠΣΚ) πρόκειται να δημιουργήσει μία ομάδα προσφύγων

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (ΕΠΣΚ) πρόκειται να δημιουργήσει μία ομάδα προσφύγων. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος  επιβεβαίωσε το γεγονός και σε δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους.

Αρχικά ο ίδιος τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν μετά από πρωτοβουλία της υπευθύνου της Δομής Προσφύγων της Καβάλας, που τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη μια άτυπη ομάδα η οποία χρειάζεται να οργανωθεί. Η ΕΠΣΚ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόταση και σε πρώτη φάση θα ενισχύσει την προσπάθεια με την εξεύρεση ενός προπονητή που θα λειτουργήσει εθελοντικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι  «Δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα στα γραφεία μας από τον Οργανισμό Μετανάστευσης και το Καμπ Δομή Προσφύγων  Καβάλας και συγκεκριμένα από την κ. Κατερίνα Λαζαρίδου που μας ενημέρωσε για την ανάγκη των προσφύγων να αθληθούν και ιδιαίτερα να παίξουν ποδόσφαιρο, μιας και όπως μας τόνισε έχουν ήδη δημιουργήσει ανεπίσημα μια ομάδα που αποτελείται από άτομα ηλικίας από 16 έως 35 ετών. Μας ζήτησε λοιπόν  να συμβάλουμε ως ΕΠΣΚ ώστε αυτή η προσπάθεια να γίνει πιο επίσημη και οργανωμένη έτσι ώστε αυτή η ομάδα να παίρνει μέρος και σε κάποιους αγώνες! Εμείς δεχτήκαμε αμέσως να συνδράμουμε, αφού πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να έχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά την άθληση τους. Σε πρώτη φάση υποσχεθήκαμε να βρούμε έναν προπονητή που θα αναλάβει εθελοντικά να οργανώσει αυτή την ομάδα. Σε επαφές που είχαμε με την ΕΠΟ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν τέτοιες ποδοσφαιρικές ομάδες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και από την Δομή Προσφύγων  της Καβάλας μας είπαν ότι μπορεί να διοργανωθούν αναμετρήσεις μεταξύ τέτοιων συγκροτημάτων.  Πληροφορηθήκαμε ότι η ομάδα στην Καβάλα έχει κάποιο αθλητικό υλικό, αλλά μάθαμε επίσης ότι και το Υπουργείου μπορεί να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα (στολές, μπάλες κτλ)».

ΑΡΝΗΣΗ

Ερωτηθείς στην συνέχεια να σχολιάσει κάποιες αρνητικές κριτικές που υπήρξαν στο διαδίκτυο γι’ αυτή την κίνηση ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «εμείς δεν ήταν δυνατό να αρνηθούμε μια τέτοια πρόταση.  Όταν κάποιοι συνάνθρωποι μας θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και ζητάνε την βοήθεια μας θα τους πούμε «όχι»; Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.  Είμαστε όμως υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο και αυτό εκπροσωπούμε. Ως προϊσταμένη αρχή θα τους βοηθήσουμε να παίξουν ποδόσφαιρο. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν».

ΑΟΚ

Τέλος σχολιάζοντας επίσης και τα αρνητικά σχόλια που υπήρξαν για την απουσία εκπροσώπου της ΕΠΣΚ στην σύσκεψη με τα τοπικά σωματεία που προκάλεσε ο ΑΟΚ, τόνισε ότι «αυτό που έχω να πω είναι ότι στην συγκεκριμένη σύσκεψη κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας και μόνο αυτός.  Υπάρχει άλλωστε και το σχετικό e-mail που στάλθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδος. Δυστυχώς όμως προσωπικά είχα ορισμένες ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορούσα να παραβρεθώ την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα. Επαναλαμβάνω ότι η πρόσκληση ήταν προσωπική για τον πρόεδρο δηλαδή για εμένα.  Δεν κλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορεί να με αναπληρώσει κάποιος άλλος. Εμείς ως διοίκηση της ΕΠΣΚ είμαστε στην διάθεση του ΑΟΚ, να βρεθούμε και να συζητήσουμε για το τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι είναι η μεγάλη ομάδα του Νομού και ότι η θέση του δεν είναι στην Γ’ Εθνική. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα στις υψηλότερες κατηγορίες και να συνεργαστεί με τις τοπικές ομάδες για να αναδειχθούν τα ταλέντα της περιοχής. Πέρασαν άλλες εποχές με άλλη φιλοσοφία».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Τέλος αναφορικά με την εκδήλωση βράβευσης  του δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη  τόνισε ότι όλα ήταν συνέχεια των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν με το γήπεδο Κωτσάλου και Ν. Καρβάλης. «Τουρνουά γίνονται, εμείς θα συνεχίσουμε τη διοργάνωση και το τουρνουά και σε άλλες περιοχές του νομού μας. Πρέπει να δώσουμε βάρος στα παιδιά ώστε να έχουν άπαντες  σωστή άθληση. Θα δούμε αν μπορούμε και σε αυτές τις κατηγορίες να έχουμε κάποιο πρωτάθλημα. Άλλωστε έχουμε και την στήριξη του Δημάρχου Παγγαίου και περιμένουμε κάτι καλύτερο. Για αυτό και θέλοντας να ευχαριστήσουμε τιμήσαμε το Δήμαρχο Παγγαίου για την στήριξη που μας προσφέρει ο Δήμος Παγγαίου. Γιατί το κομμάτι του αθλητισμού είναι στις προτεραιότητες του ΔήμουΠαγγαίου. Μας υποσχέθηκαν πολλά όπως και επεμβάσεις στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών για να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε την όλη κατάσταση στο Δήμο Παγγαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *