Η έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ το μεγάλο πρόβλημα των εφοριακών της Καβάλας όπως τονίστηκε την Τετάρτη στη Γ.Σ. του συλλόγου τους

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση τους πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εφοριακοί υπάλληλοι Καβάλας – Δράμας στην Καβάλα όπου ανέλυσαν τα προβλήματα τους. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Κολσούζογλου.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «είχαμε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις αποφάσεις που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο και για την ταμειακή διαχείριση του συλλόγου. Από κει και πέρα συζητήσαμε κάποια άλλα θέματα που τρέχουν στην επικαιρότητα στο δικό μας χώρο».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ερωτηθείς αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των εφοριακών στους Νομούς Καβάλας και Δράμας, ο κ. Κολσούζογλου επιβεβαίωσε πως αυτό ισχύει. «Αυτό είπα και την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση, ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό κι ένας φορέας για να ανταπεξέλθει χρειάζεται πρώτα από όλα ανθρώπινο δυναμικό. Και μάλιστα επαρκώς μορφωμένο και καταρτισμένο. Υπάρχει δυστυχώς ένας τεράστιος όγκος εργασίας που αδυνατούμε πλέον να το διαχειριστούμε. Το αίτημά μας για προσωπικό υπάρχει κάθε χρόνο, κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα λέμε. Στα πρώτα μνημόνια είχαν πει ότι δεν θα ισχύει το 1 προς 5, αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε στο δικό μας το χώρο και είμαστε τώρα 9.000 εφοριακοί στην Ελλάδα ενώ 15.000 ήμασταν προ μνημονίων. Μια τεράστια μείωση και δεν υπάρχει ανανέωση του προσωπικού. Σίγουρα η ψηφιοποίηση που έγινε κάποιων υπηρεσιών Γενικής Γραμματείας βοήθησε το να αποσυμφορηθούν αρκετά από  τις συναλλαγές, παράλληλα όμως δεν μπορούμε να στηρίξουμε το ελεγκτικό έργο».

ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ

Κληθείς να εκτιμήσει αν οι συνενώσεις των ΔΟΥ που έγιναν είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, σημείωσε πως «δεν θα έλεγα ούτε το ένα ούτε το άλλο. απλώς έπρεπε να είναι σε καλύτερη ετοιμότητα γιατί αυτά που αφήσαμε πίσω αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονταν ούτως ή άλλως όταν υπήρχαν οι κατά τόπους ΔΟΥ. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μείωσης του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών. Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ξεκάθαρα καλύτερα ή χειρότερα, αυτό οι πολίτες το καταλαβαίνουν όταν πάνε στις κατά τόπους ΔΟΥ και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όπως παλιά. Θα ήμασταν σύμφωνοι στο ακέραιο αν ξέραμε ότι πλέον δεν θα χρειαζόταν να συναλλαγούν σε καμία περίπτωση με τη φυσική τους παρουσία. Σίγουρα θα ήταν το καλύτερο. Ακόμα όμως υπάρχουν κάποια που πρέπει να γίνονται οι συναλλαγές υποχρεωτικά από τις ΔΟΥ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.