ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Ημερίδα των Ελλήνων Φυσικών στην Καβάλα

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Καβάλας σε συνεργασία με το 1ο Λύκειο Καβάλας, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Βιωματικός σχεδιασμός καινοτόμων Ερευνητικών Εργασιών, με βάση την    χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στις 09/12/2017 , 9.30 π. μ στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Λυκείου Καβάλας (Γ. Κίτσου 57). Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν καινοτόμες εργαστηριακές ασκήσεις και μετρήσεις διαφόρων φυσικών μεγεθών, στο πλαίσιο του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα μαθήματα Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, των Ερευνητικών Εργασιών στο Λύκειο, των Ερευνητικών Εργασιών στην Τεχνολογία και της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. καθώς και σε όσους εμπλέκονται στην καθοδήγηση των Δημιουργικών Εργασιών στο Λύκειο.

Η προτεινόμενη επιμορφωτική ημερίδα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Προγράμματος Καινοτομίας με τίτλο: «Εναλλακτικοί τρόποι μάθησης των Φυσικών – Τεχνολογικών Επιστημών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης». Η ημερίδα εστιάζει στις σχετικά άγνωστες ακόμη δυνατότητες χρήσης των έξυπνων κινητών (smartphones), στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι  ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ένωσης  https://eefkaval.wordpress.com/ και να  υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή συμμετοχής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eef.par.kav.16@gmail.com  μέχρι στις 25 Νοεμβρίου 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *