Ημερίδα με θέμα την κοινωνική πολιτική θα διοργανωθεί σήμερα στις 6  το απόγευμα στον Γαλαξία

Ημερίδα με θέμα την κοινωνική πολιτική θα διοργανωθεί σήμερα στις 6  το απόγευμα στον Γαλαξία, που διοργανώνει η σύνεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική πολιτική ως μέσο αποκατάστασης της αγοραστικής δύναμης της μέσης ελληνικής οικογένειας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου  στις 18:00 στο ξενοδοχείο GALAXY με ομιλητές τη σύνεδρο ΝΔ Νομού Καβάλας, δικηγόρο-ποινικολόγο, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, τον πρώην υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ψυχίατρο, Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον συντονιστή διευθυντή Ψ.Τ. του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πρόεδρο Κοι.Σ.Π.Ε., Μιχάλη Σωτηρίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος, Κορίνα Τρικαλιώτη.

Με αφορμή της οργάνωση της ημερίδας, η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρτζόπουλος ήθελε να επισκεφθεί την Καβάλα στο πλαίσιο μιας τέτοιας εκδηλώσεως. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της προς την κοινωνία, σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας  Καβάλας, επί θεμάτων του τομέα κοινωνικής πολιτικής.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κ. Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε ότι «Το θέμα μας είναι πως η κοινωνική πολιτική που μπορεί να προγραμματισθεί μέσα από τις ομάδες τις κοινωνικές, μέσα από τους επιστήμονες, μέσα από τους τεχνοκράτες μπορεί να είναι εφαρμόσιμη ώστε να βελτιωθεί η ελληνική οικογένεια και το πορτοφόλι της που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή των μνημονίων και των πολύ σκληρών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Και ενώ τελικά έχουμε ουσιαστικά βγει από το μνημόνιο και έχουμε βγει και στις αγορές, η μέση ελληνική οικογένεια βλέπει να είναι σε άθλια κατάσταση. Το πορτοφόλι της δεν έχει καμία διαφορά.

Οι προτάσεις μας αφορούν στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση και προστασία, στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του κράτους δικαίου και πρόνοιας και έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα όχι μόνο οικονομικά αλλά και γραφειοκρατικά.

Είναι γνωστό πόσες ώρες ταλαιπωρίας μπορεί να περάσει ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες  για να αποδείξει ότι οι ανάγκες του είναι πραγματικές ανάγκες, για να κρατήσει ένα σταθερό βιωτικό επίπεδο δηλαδή.

Να προσθέσω ότι οι ομιλίες μας θα δώσουν ένα έναυσμα για διάλογο και δη εποικοδομητικό διάλογο και συμφώνησα με τους επιστήμονες που θα είναι μαζί μας αλλά και με τη ΝΟΔΕ να χαράξουμε την απαρχή ενός γόνιμου διαλόγου ώστε να ακούσουμε και εμείς οι φορείς τον κόσμο που θα έρθει.

Δεν αρκεί να κυκλοφορείς και να ακούς παράπονα μόνο κατ΄ ιδίαν. Πρέπει αυτά να ακουσθούν και στη διάρκεια του δημοσίου διαλόγου και αυτό για να πάει εμπρός η χώρα μας και για να μπορούν τα προγράμματα της ΝΔ να είναι τέτοια που θα φέρουν εμπρός την κοινωνία μας».

Ο ΝΟΜΟΣ

Και πρόσθεσε ότι  «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος έχει αφήσει στο περιθώριο πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες. Συντάξεις χηρείας, άνθρωποι που δεν κατάφεραν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά και ένα πλήθος κόσμου όπως η δική μας γενιά που δεν θα λάβει σύνταξη ποτέ! Δεν νομίζω να ευελπιστούμε οι 45άρηδες και οι  50αρηδες να έχουμε κάποια στιγμή σύνταξη. Αυτός είναι ο διάλογος που πρέπει να γίνει».

Στόχος μας, δήλωσε η κ. Χατζηκωνσταντίνου, είναι ο διάλογος με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε οι προτάσεις και οι πολιτικές να είναι πλήρως εφαρμόσιμες. Σύμφωνα με την κ. Χατζηκωνσταντίνου η μέση ελληνική οικογένεια δεν έχει διαπιστώσει βελτίωση στην καθημερινότητά της.

«Καλούμε όλους όσοι θέλουν να εκφράσουν τα προβλήματα τους να έρθουν κοντά μας και να μας μιλήσουν» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.