Ημερίδα για τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού των Λασπόλουτρων διοργανώνει αύριο η «Δημωφέλεια»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» διοργανώνει μία ημερίδα προβολής των Λασπόλουτρων Κρηνίδων για την ενημέρωση των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων, στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Στην ημερίδα  θα χαιρετήσει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κα Αναστασία Ιωσηφίδου.

Η κα Ιωσηφίδου ξεκίνησε λέγοντας ότι «τα λασπόλουτρα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Υπάρχει θετικό πρόσημο μέχρι αυτήν την στιγμή. Το τελικό πρόσημο θα το γνωρίζουμε στις 16 του μήνα».

Για την ημερίδα είπε ότι «η προβολή του Πηλοθεραπευτηρίου συνεχίζεται με μία ιδιαίτερη διαδικασία καθώς θέλουμε να γνωστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού πηλού Κρηνίδων. Αυτό είναι και το θέμα της ημερίδας. Και με μία ταυτόχρονη παρουσίαση φωτογραφιών των φωτογράφων Μακρίνα Μπελετσέλη και Γιώργου Μυτιληνιού, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Είναι μία συνέχεια αντίστοιχης ημερίδας που είχε γίνει πέρυσι στην Αθήνα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της ημερίδας είναι ότι μιλούν γιατροί της δικής του ειδικότητας ο καθένας, συνδυάζοντας την ευεργετική ιδιότητα του πηλού με την θεραπευτική ιδιότητα, έτσι όπως ξέρουν να την μεταφέρουν οι γιατροί. Έχουμε την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε μαζί μας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Πατούλη, ο οποίος θα χαιρετίσει την εκδήλωση και ταυτόχρονα θα είναι ομιλητής, μιλώντας για τον τουρισμό υγείας. Ο κ. Πατούλης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό υγείας λόγω και της ιδιότητάς του. Τον συναντήσαμε σε διάφορες εκθέσεις και σε αντίστοιχη ημερίδα που έκανε κι εκείνος με δική του πρωτοβουλία στην Αθήνα. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Κροκίδη, που όταν του ζητήσαμε να έχουμε και τη δική του βοήθεια, απάντησε θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη και συμβάλλει με τη δική του ιδιότητα αποφασιστικά στη συγκεκριμένη ημερίδα. Θα χαιρετίσει και ο ίδιος στην εκδήλωση. Μιλώντας ταυτόχρονα γιατροί για τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού, όπως ο κ. Καλοκασίδης και ο κ. Γιαπράκης και επίσης ο κ. Κουσκούκης που είναι από τους φανατικούς οπαδούς του Πηλοθεραπευτηρίου, είναι καθηγητής δερματολογίας και θα συντονίζει την εκδήλωση. Φυσικά η κα δήμαρχος θα χαιρετίσει την εκδήλωση και ήταν σημαντική η συμβολή της στο να έρθει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης.

Η ημερίδα θα γίνει την  Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και βεβαίως εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την κα Δαδάκη που μας παραχωρούν το χώρο προκειμένου να κάνουμε την ημερίδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.