Ημερίδα για τα θαλάσσια απορρίμματα στην Καβάλα

Ημερίδα με τίτλο «Απορρίμματα στο θαλάσσιο περιβάλλον – Πως να τα αντιμετωπίσουμε», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBAN WASTE.

Το εν λόγω πρόγραμμα φέρνει σε επαφή βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς από την πρόληψη και τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και από την αλυσίδα αξίας του τουρισμού με στόχο την ανάπτυξη της οικολογικής καινοτομίας και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας που σχετίζονται με στρατηγικές πρόληψης και διαχείρισης των απορριμμάτων σε πόλεις με υψηλά επίπεδα τουρισμού προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή αστικών αποβλήτων και να βελτιωθεί η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας ευρωπαϊκών πόλεων στο πρόγραμμα URBAN WASTE, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιλέχθηκε σαν τουριστική πόλη η Καβάλα. Προσπαθούμε να ανταλλάξουμε ιδέες για μια ακόμη πιο καθαρή πόλη. Πήραμε τα εύσημα για το επίπεδο καθαριότητας της πόλης μας, προσπαθούμε να βγάλουμε μεγέθη απορριμμάτων σε ημερήσια βάση και μετρήσεις σε κάδους. Άρα θα έχουμε αναλυτικότερα αποτελέσματα για τα απορρίμματα για παράδειγμα την περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ Cosmopolis. Η συνεργασία αυτή μας φέρνει πιο κοντά, δημιουργεί περισσότερους προβληματισμούς, για να κάνουμε την πόλη ακόμη πιο καθαρή με τους πλέον σύγχρονους τρόπους», τόνισε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ανέστης Τσουρουκίδης.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βογιατζής, γενικός γραμματέας της ΔΙΑΑΜΑΘ, του περιφερειακού φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων της περιφέρειας Α.Μ.Θ. ανέφερε στις δηλώσεις του: «Είμαστε στην Καβάλα στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά τουριστικές πόλεις ανά την Ευρώπη που αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα, αυτό της διαχείρισης αυξημένων ποσοτήτων απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Στο πρόγραμμα μετέχουν 11 πόλεις, μια εξ αυτών η Καβάλα. Στο πλαίσιο του προγράμματος σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν δράσεις για τη μείωση και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων που προκύπτουν στη διάρκεια των θερινών μηνών και είμαστε αισιόδοξοι ότι το προσεχές διάστημα θ’ αρχίσουν να φαίνονται ήδη τα πρώτα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.