ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

 Ημέρες πρόληψης διαβήτη στην Ελευθερούπολη

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη που ταλαιπωρεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, πραγματοποιήθηκαν χθες  το πρωί στην έδρα του Δήμου Παγγαίου την Ελευθερούπολη, από τον Δήμο Παγγαίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.

Το «παρών» στην προληπτική δράση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μποσμπότης και Ελένη Μπενή, με τον κ. Αναστασιάδη να τονίζει ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην πρόληψη της δημόσιας υγείας εστιάζοντας, κυρίως στη μαζική ενημέρωση του πληθυσμού, με κύριο στόχο την  προστασία της συνολικής υγείας των πολιτών. «Πέρα από τις δράσεις που κατά καιρούς διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες ότι η πρόληψης υγείας αποτελεί και ατομική ευθύνη των ατόμων», σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *