Ηλεκτρονικό υλικό για τον Δήμο Καβάλας από τον Σύλλογο για την Αδελφοποίηση Καβάλας – Νυρεμβέργης «Φίλος»

Για ακόμη μια χρονιά ο σύλλογος αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ», φόρτωσε από τη Νυρεμβέργη για την Καβάλα 1 παλέτα με ηλεκτρονικό υλικό που αποτελείται από 47 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και 3 οθόνες με τα παρεκλόμενά τους, (καλώδια, ποντίκια κτλ), που προορίζονται για σχολεία όλων των βαθμίδων, τις κοινωνικές υπηρεσίες και συλλόγους του δήμου Καβάλας.

Όλα αυτά παρελήφθησαν χθες Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 από τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ηλία Καλενταρίδη, με την παρουσία του προέδρου του «ΦΙΛΟΣ» Σωτήρη Ξώγνου και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Καβάλας. Η δωρεά αυτή είναι η 8η κατά τα τελευταία χρόνια και στο σύνολο έχουν δωρηθεί στον δήμο Καβάλας περισσότεροι από 350 ΗΥ. Επίσης στην φετινή αποστολή υπάρχει και ένας απινιδωτής που είναι προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Νυρεμβέργης.

Ο σύλλογος “ΦΙΛΟΣ» σε συνεδρίασή του έχει αποφασίσει ομόφωνα το υλικό αυτό να συλλέγεται και να αποστέλλεται συνολικά στον δήμο Καβάλας, επειδή οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καλύτερη επίγνωση των αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών. Αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση του υλικού. Το μεταφορικό κόστος μέχρι τώρα έχει αναλάβει να το καλύπτει η “Δημωφέλεια” Καβάλας. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η δωρεά των υπολογιστών είναι χορηγία του τμήματος IT της εταιρείας Semikron Elektronik, που υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες του συλλόγου προς την Καβάλα από το 2005. Σύμφωνα με τον κ. Ξώγνο, ο σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» θα είναι πάντα αλληλέγγυος στον δήμο Καβάλας. «Η δημιουργία του συλλόγου αυτό τον σκοπό είχε, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Ξώγνος. Και να ‘στε σίγουροι ότι αυτό είναι ομόφωνη απόφαση όλου του Δ/Σ και των μελών που είναι  Έλληνες και Γερμανοί».

Ο κ. Καλεντερίδης ευχαρίστησε τον κ. Ξώγνο και τον «ΦΙΛΟΣ» γι’ αυτή τους την προσφορά. «Με τις ενέργειές του αυτές ο σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης, δείχνει αυτό που πραγματικά είναι: «ΦΙΛΟΣ» με τον δήμο Καβάλας και τους δημότες του, στήριγμά τους σε  ότι μπορεί» επεσήμανε ο κ. Καλεντερίδης. Τέλος να σημειώσουμε ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Ξώγνος συναντήθηκε με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.