Ηλεκτρονικά λειτουργεί λόγω της πανδημίας το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας

Ηλεκτρονικά λειτουργεί το γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας. Ο υπεύθυνος του θεσμού του Συμπαραστάτη κ. Αθανάσιος Αθανασίου έκανε γνωστό ότι απλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηλεφωνούν στο γραφείο του και μέχρι σήμερα υπάρχει αξιόλογη κινητικότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτήν την περίοδο συγκατοικούμε με το ΔΗΠΕΘΕ. Η έννοια της λειτουργίας και της λειτουργικότητας την εποχή που διανύουμε έχει διαφορετικές διαστάσει απ’ ό,τι ξέρουμε. Λειτουργεί ηλεκτρονικά. Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας ξεχωριστό παράρτημα, αφιερωμένο στον Συμπαραστάτη του Δημότη. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει πάρα πολύ εύκολα και να βρει το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο κινείται ο θεσμός και κάθε άλλη λεπτομέρεια και πληροφορία ώστε αν νομίζει ότι χρειάζεται τις υπηρεσίες του Συμπαραστάτη να καταφύγει σ’ αυτές».

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει η ηλεκτρονική διεύθυνση, ακολουθεί ο καθένας τα βήματα που υποδεικνύονται για τη συμπλήρωσή της και στη συνέχεια την αποστολή της. Τόσο το τηλέφωνο του Συμπαραστάτη όσο και η ηλεκτρονική διεύθυνση έχουν εκτροπή στα δικά μου τηλέφωνα για να μπορώ να λαμβάνω κάθε τηλεφωνική κλήση και ηλεκτρονικό μήνυμα.

Υπάρχει μια κινητικότητα αναμενόμενη για την αρχή εφαρμογής ενός θεσμού. Αναμενόμενο να υπάρχουν και παρερμηνείες, ενδεχομένως και παρεξηγήσεις. Πολύς κόσμος ζητάει πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Συμπαραστάτη, αλλά όλα αυτά σιγά- σιγά θα εξομαλυνθούν. Είχα για παράδειγμα επικοινωνία με συνδημότισσα που έλεγε ότι δεν μπορούσε να μεταφέρει βαριές γλάστρες από το μπαλκόνι της. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου προσπαθήσαμε να την διευκολύνουμε μιας κι έμενε και μόνη της, να τη βοηθήσουμε με άλλες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας. Όλη αυτή η ηλεκτρονική διαδικασία θα υποχωρήσει μέσα από την ομαλοποίηση των συνθηκών. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η προσωπική επικοινωνία».

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Τέλος είπε ότι «είναι ένας χρήσιμος θεσμός. Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι ή να παραπονιέσαι για κάποια πράγματα ή καταστάσεις σε ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα. Δεν μπορεί αυτός που δημιούργησε ένα θέμα να είναι αυτός που θα κληθεί να δώσει τη λύση, τουλάχιστον με τον πιο αντικειμενικό τρόπο. Είναι το σημείο το οποίο έρχεται να καλύψει ο Συμπαραστάτης του Δημότη στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.