«Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου» δηλώνει για τις κινήσεις της εταιρείας του αγωγού ΤΑΡ ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  Μανώλης Κελαϊδάκης

Την πρακτική της εταιρείας αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ σε ότι αφορά την διέλευση του αγωγού μέσω των χωραφιών στο Ζυγός χωρίς ενημέρωση, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Μανώλης Κελαϊδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Χωρίς η κοινοπραξία να έχει ειδοποιήσει κανένα προχώρησε στις εργασίες της. Γιατί βάσει νομοθεσίας, είτε συμφωνούμε είτε όχι οι καλλιεργητές με την όδευση, μια και το έργο είναι κοινού ενδιαφέροντος, θα έπρεπε να προηγηθεί μια διαδικασία ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες των χωραφιών μέσα από τα οποία περνάει ο αγωγός θα έπρεπε να ενημερωθούν αρχικά και με την πάροδο 120 ημερών θα προβλέπετο η έναρξη των όποιων εργασιών!

Μπορεί η εταιρεία να περάσει από εκεί που θέλει και τότε το χωράφι μετά την πάροδο 120 ημερών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία. Για παράδειγμα στο χωράφι του Θέμη  Καλπακίδη υπήρχε τριφύλλι και μάλιστα υπήρχαν και οι μπάλες με το τριφύλλι εντός του χωραφιού.

Ο ίδιος είχε ενημερωθεί το Σάββατο για την επικείμενη όδευση εντός του χωραφιού και είχε έτσι και αλλιώς εκφρασθεί αρνητικά. Όμως αν τον είχαν ενημερώσει και είχαν προλάβει να περάσουν 120 ημέρες τότε θα μπορούσε να συνεχισθεί η διαδικασία ως έπρεπε».

ΠΕΡΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρόσθεσε δε πως «Η εταιρεία διατυμπανίζει παντού ότι έχει ενημερώσει και έχει εξοφλήσει τους πάντες. Αυτό όμως δεν είναι αληθινό. Λέει για παράδειγμα ότι έχει ενημερωθεί την Κυριακή ο κ. Καλπακίδης, ο ίδιος όμως δεν είχε ενημέρωση. Πηγαίνει ο ίδιος στην Αστυνομία και ενημερώνει ότι απειλήθηκε από την εταιρεία και του δήλωσαν μάλιστα προειδοποιητικά ότι αν δεν παραδώσει το χωράφι του, τότε θα του χαλάσουν και την παραγωγή μπαίνοντας έτσι και αλλιώς εντός του χωραφιού του. Όλο αυτό έχει καταγραφεί στην Αστυνομία. Και έτσι η εταιρεία δηλώνει πως θα δεχθεί να περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ως πρέπει.

Μόνο που όλο αυτό ποτέ δεν προχώρησε. Αντίθετα ήρθαν οι της εταιρείες, δεν περίμεναν καν να εκφράσει ο κ. Καλπακίδης τις ανησυχίες του και το πρωί της Δευτέρας, στις 7.30 μπήκαν οι φορτωτές μέσα στο χωράφι του κ. Καλπακίδη, χάλασαν την παραγωγή και περιέφραξαν και το κομμάτι που τους ενδιέφερε.

Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Καλπακίδης βρέθηκε εκεί στον ίδιο τόπο, μπήκε κάτω από την φαγάνα και τις ερπίστριες και σταμάτησε τις όποιες διαδικασίες. Οι όποιοι καλοθελητές για μια ακόμη φορά καθησυχάζουν τα πράγματα, και ενώ ο κ. Καλπακίδης πήγε στις Κρηνίδες να κάνει μήνυση, αμέσως μετά από μια ώρα συνελήφθη επειδή αυτή την εντολή έδωσε ο Εισαγγελέας.  Για αυτό και μιλώ εγώ για το θέατρο του παραλόγου. Από όλους τους φορείς, από τη Δήμαρχο, από τους πάντες όλα ένα θέατρο του παραλόγου» σημείωσε με έμφαση.

ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ

Ο ίδιος μίλησε για άτομα με θέσεις ευθύνης που δεν υπερασπίζονται ως πρέπει τα δεδομένα. «Άραγε ο κ. Καλπακίδης έχει κάποιον δίπλα του προκειμένου να του σταθεί όταν τελικά αυτός θα χρειασθεί να παλέψει για την περιουσία του; Και τι θα γίνει όταν θα φτάσουμε στις παρανομίες, στις οποίες σίγουρα θα φτάσουμε κάποια στιγμή. Υπάρχουν αναπάντητα γιατί που θα μας μείνουν. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να μας υπερασπισθεί, πως μπορεί να σώσει κανείς ένα σπαρμένο χωράφι; Εδώ μιλάμε για 4ετής καλλιέργεια το τριφύλλι, συν και την παραγωγή μέσα στο χωράφι. Πότε επιτέλους θα υψώσει η κοινωνία το ανάστημα της απέναντι σε όλους αυτούς που πιέζουν για τα δικά του συμφέροντα;

Είτε είναι Γάλλοι, είτε άλλοι κανείς δεν είναι εδώ για να προασπίσει συμφέροντα. Όλοι αυτοί που βγαίνουν φωτογραφίες, κάνουν τους επίσημους δεν μπορούν τα αυτονόητα δικαιώματα ενός πολίτη να υπερασπισθούν.

Και όλοι αυτοί ας πουν επιτέλους την αλήθεια ώστε να σταματήσει ο κ. Καλπακίδης να ξοδεύεται στα Δικαστήρια αφού η οριστική απόφαση έχει παρθεί. Με κάθε κόστος θα περάσει η εταιρεία, είτε καταστρέψει αρχαία, χωράφια με παραγωγή ακόμη και σπίτια. Θα περάσουν και κανείς δεν θα μιλήσει.

Και λεν ότι ο κ. Καλπακίδης έμεινε μόνος, ότι όλοι τον παράτησαν. Μα δεν θα σταματήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουν λεφτά; Δεν θα πάψουν να ξεφτιλίζονται και μετά να ξεφτιλίζουν άλλους ανθρώπους. Στόματα εξαγορασμένα και όλοι τρέχουν να ανεβάσουν την τιμή τους απέναντι στον ΤΑΡ.

Εδώ η Δήμαρχος λέει τη μια μέρα ότι είναι υπέρ της όδευσης και μετά ξεχνάει τα ελληνικά της και δεν μπορεί ούτε τις ερωτήσεις μας να απαντήσει. Μιλάμε για συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  τις οποίες αναζητούμε και ποτέ δεν τις βρίσκουμε. Απουσιάζουν από τα πρακτικά συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.