Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην Καβάλα καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε πολίτες

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην Καβάλα καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Μπόνιας σημείωσε ότι κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που πράγματι είναι πολύ μεγάλο…

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «τελευταία έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ίσως φταίνε τα αστείρωτα, προσπαθούμε να τα μαζέψουμε, έχουμε καθημερινά επεισόδια με δαγκώματα, επιθέσεις. Είμαστε σε επιφυλακή, προσπαθούμε να κάνουμε περισυλλογές για τα επεισόδια που μας καταγγέλλονται, για τα χαρτιά που μας έρχονται από το Νοσοκομείο, όπως ορίζει ο νόμος. Γίνεται περισυλλογή, ελέγχεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, από τον κτηνίατρο το δικό μας και αν δεν παρουσιάσει κάτι επιλήψιμο επανατοποθετείται. Έχουν γίνει πάρα πολλά η αλήθεια είναι τελευταία, βέβαια δεν είναι στάσιμα σε ένα σημείο. Ακούμε αγέλη εδώ αγέλη εκεί, δεν είναι διαφορετικές οι αγέλες. Συνήθως είναι η ίδια αγέλη που περιφέρεται. Προχθές ήταν στο Βύρωνα, την άλλη μέρα μπορεί να είναι στο Φάληρο, την άλλη μέρα στο ΤΕΙ, έχουμε τέτοια περιστατικά. Δεν είναι δηλαδή δέκα εδώ, δέκα εκεί, δέκα πιο εκεί σύνολο πενήντα. Μπορεί να είναι είκοσι και να περιφέρονται. Προσπαθούμε με τα δυο άτομα που έχουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Δύο άτομα είναι και ο προϊστάμενος που ασχολείται και με πάρα πολλά έργα επιστασίας, τρία άτομα στην ουσία ο ένας είναι απασχολημένος και σε άλλα θέματα. Με ένα αυτοκίνητο να ταΐσουμε, να περισυλλέξουμε, να κουβαλήσουμε άρρωστα στους κτηνιάτρους, να περισυλλέξουμε κάποια θηλυκά που μας υποδεικνύουν τα οποία είναι σε οίστρο για να τα κάνουμε στείρωση όταν μπορέσουμε. Είναι μεγάλο το θέμα και έχει γιγαντωθεί πάρα πολύ φοβάμαι».

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ;

Ερωτηθείς αν κρίνεται σκόπιμο να ανατεθεί αυτή η υποχρέωση σε ένα εξωτερικό συνεργείο σημείωσε πως «ήταν μια σκέψη της δημάρχου παλαιότερα δεν το περπατήσαμε όμως γιατί κατά κάποιον τρόπο μπορούσαμε και το ελέγχαμε. Τώρα δεν ξέρω αργότερα αν ξαναγίνει συζήτηση. Θα το θέσω πάλι το θέμα στη δήμαρχο να δούμε τι θα κάνουμε».

ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Συμπλήρωσε πως «εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε μεγάλη βοήθεια από τους φιλόζωους. Υπάρχουν άτομα που μας βοηθάνε πάρα πολύ και ο Αίσωπος μας βοηθάει και μαζεύουν και ταΐζουν και στειρώνουν οι ίδιοι τους με το υστέρημά τους. Προσπαθούμε τέλος πάντων, δεν είμαστε αδιάφοροι. Αυτή η έξαρση τώρα φαντάζομαι είναι θέμα θηλυκών, περισσότερο εκεί οφείλεται. Όταν υπάρχει οίστρος στο θηλυκό μαζεύονται άλλα τέσσερα πέντε έξι από πίσω, αυτά μαλώνουν μεταξύ τους, βρίσκονται σε μια αναστάτωση και συνήθως αυτά είναι που προκαλούν και τα μεγάλα προβλήματα. Ευελπιστούμε στην κατανόηση των συνδημοτών μας και τη βοήθεια των εθελοντών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.