ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ευρεία άσκηση εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στις εγκαταστάσεις   της Energean στην Καβάλα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 21 ως τις 23 Ιανουαρίου ευρεία άσκηση εκπαίδευσης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Η άσκηση, στο πλαίσιο της οποίας η Energean χορήγησε και τα απαραίτητα μέσα πυρόσβεσης,  έφερε τον κωδικό «En.O.G. 2019» και είχε ως αντικείμενο τη συνεκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένος Καβάλας στις τεχνικές κατάσβεσης πυρκαγιών υγρών καυσίμων στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων της Energean.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξοικείωση των πυροσβεστών με τις πυρκαγιές υγρών καυσίμων, ώστε να αυξηθεί η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπισή τους, μέσα από:

-την προσαρμογή των πυροσβεστών στις συνθήκες που δημιουργεί η θερμική ακτινοβολία,

-την χρήση του εξοπλισμού που διαθέτουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις της Energean για την αντιμετώπιση πυρκαγιών υγρών καυσίμων και

-την αφομοίωση των τεχνικών εφαρμογής αφρού πυρόσβεσης από τους πυροσβέστες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της En.O.G. 2019, ο κ. Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα και την Αδριατική, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν τιμή και χαρά μας να παραχωρήσουμε το πεδίο ασκήσεων του εργοστασίου επεξεργασίας και αποθήκευσης υδρογονανθράκων «ΣΙΓΜΑ» για τη διεξαγωγή των ετήσιων εκπαιδευτικών ασκήσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και, βεβαίως, ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους εργαζόμενους της εταιρείας η ενεργός παρακολούθησή της. Πέραν της σταθερής συνεργασίας της Energean με την Πυροσβεστική, με την πραγματοποίηση της En.O.G. 2019 στις εγκαταστάσεις μας, θέλουμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι η ασφάλεια εργαζομένων, εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος για την Energean είναι πάνω απ’  όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Καβάλας, Επιπυραγός Κυριάκος Τσακιρίδης δήλωσε τα εξής:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Energean Oil & Gas για την διάθεση του ειδικά διαμορφωμένου πεδίου ασκήσεων αλλά και για την χορήγηση του φθοριοπρωτεινικού αφρού και όλων των πυροσβεστήρων που χρησιμοποιήθηκαν το τριήμερο της εκπαίδευσης. Η παρουσία και τεχνική υποστήριξη του Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος κ. Βασιλείου Τσέτογλου καθώς και όλης της έμπειρης  ομάδας του τμήματος safety, ήταν σημαντική για τις σαφείς, συμβουλευτικές και εξειδικευμένες πληροφορίες που παρείχε στο πυροσβεστικό προσωπικό. Η απόκτηση γνώσεων και η λήψη κρίσιμων πληροφοριών στην διαφορετικότητα και τις απαιτήσεις του ιδιαίτερου χώρου, όπως αυτού των πυρκαγιών υγρών καυσίμων, είναι μείζονος σημασίας τόσο για την διασφάλιση της επιχείρησης επέμβασης όσο και την επίτευξη της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της στήριξης του έργου της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Energean μερίμνησε πρόσφατα και για την βαφή της εξωτερικής όψης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *