Ευθύνες στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας επιρρίπτει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΒΦΛ για την άδεια που δόθηκε στη νέα εταιρία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος υπέγραψε την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης  Α.Ε. κατόπιν εισήγησης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και πιθανές ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 15 ημερών από την υπογραφή της απόφασης. Στην Αθήνα προχθές έγινε μία σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας  κ. Νίκος Βογιατζίδης. Ο κ. Βογιατζίδης επέρριψε ευθύνες στον κ. Μαρκόπουλο για την αδειοδότηση που δόθηκε, καθώς στο φάκελο  υπήρχαν οι υπεύθυνες δηλώσεις του παλιού φορέα.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «στη σύσκεψη συμμετείχε το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, επίσης το υπουργείο Εργασίας, οι κυβερνητικοί βουλευτές, η Ομοσπονδία και κάποιοι δικηγόροι. Είναι δεδομένο τουλάχιστον από τα υπουργεία ότι θα υποβληθεί ένσταση. Εδώ υπάρχουν πραγματικά παράξενες συμπεριφορές ακόμα και από τον κ. Μαρκόπουλο, την ώρα που υπάρχει από τον ίδιο τους το δικηγόρο ότι έχει γνωματεύσει ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία που προσπαθεί να ακολουθήσει η εταιρία και καταδεικνύει μέσα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει νόμιμη η διαδικασία μεταβίβασης της αδείας. Παρόλα αυτά και το τμήμα και ο κ. Μαρκόπουλος προχωράνε σε υπογραφή. Πριν έρθει ακόμα και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο θα έλεγχε την όλη διαδικασία, θέλοντας να προλάβουν κι εγώ δεν ξέρω τι. Δεν τιμά τον κ. Μαρκόπουλο με τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε, όφειλε να διασφαλίζει και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και από την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που προσπαθεί να πάρει αδειοδότηση η άλλη πλευρά, έπρεπε να ελέγξει σε βάθος για το πόσο είναι νόμιμη αυτή η διαδικασία κι όχι να βιαστεί να προχωρήσει στην αδειοδότησή της».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ

Όπως τόνισε δε με έμφαση «δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, δεν είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο πάει να αδειοδοτηθεί η νέα εταιρία. Δεν υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ του υπογράφει ως παλιός φορέας. Αυτά που λένε είναι για να κοροϊδεύουν μικρά παιδάκια. Αυτά που είπαν την Πέμπτη ήταν ακόμα ένα ψέμα στο οποίο καταφέρονται. Λοιπόν εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα την ώρα που δύο υπουργεία διαπιστώνουν παρατυπίες, την ώρα που στέλνουν ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης γιατί βλέπουν ότι κάτι στραβό συμβαίνει και πραγματικά αντί να ψαχτούν, να δουν ποιο είναι το νόμιμο και το σύννομο την ώρα που υπάρχει γνωμοδότηση από δικό τους δικηγόρο ότι όντως δεν ακολουθείται η κανονική διαδικασία για την αδειοδότηση, παρόλα αυτά προχωρούν στην αδειοδότηση με υπογραφή Μαρκόπουλου. Είναι τραγικό».

ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης τι άλλο συζητήθηκε στη σύσκεψη της Πέμπτης, σημείωσε πως «συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να δράσει η κυβέρνηση προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην ανομία του κ. Λαυρεντιάδη. Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να περάσει σε πράξεις, διότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι ένας παρατηρητής των πράξεων του κ. Λαυρεντιάδη. Αυτή η ανομία που θέλει να επιβάλει ο κ. Λαυρεντιάδης, τους δικούς του κανόνες, πρέπει να τελειώσει.

Εξηγώντας ο κ. Βογιατζίδης τι ακριβώς ισχύει με τις υπεύθυνες δηλώσεις, σημείωσε πως «παρουσιάζονται υπεύθυνες δηλώσεις των εταιριών, πάλι γίνεται μεταβίβαση ως παλιός φορέας, υπάρχει υπεύθυνη δήλωση των ΕΛΦΕ κι όχι της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Είναι ένα μπάχαλο που όμως κάποιοι συμμετέχουν για να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σοβαρότατες ενστάσεις για τον τρόπο αδειοδότησης και να μην θέλουν οι υπηρεσίες να το ψάξουν σε βάθος. Αντίθετα να βιάζονται, την ώρα που υπήρχε χρόνος, κανένας δεν τους έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό. Μόνο ο κ. Λαυρεντιάδης βιάζεται να πάρει την άδεια. Δεν μπορεί όμως ο κ. Μαρκόπουλος να λειτουργεί σαν εξυπηρετητής επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα πρέπει να ψάχνεται σε βάθος, σε πλήρες βάθος για το αν εδώ διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, τι ακριβώς έχει συμβεί και το πώς πάει να δοθεί η άδεια. Ποιος είναι ο λόγος της τόσης βιασύνης;» διερωτήθηκε ο κ. Βογιατζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.