ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ευελπιστούμε ότι για τον επόμενο 1,5 μήνα θα υπάρξει μια σχετικά καλή κίνηση», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις και στην αγορά της Καβάλας με μεγάλα ποσοστά προσφορών. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης υπογράμμισε ότι ευελπιστούν σε μία καλή εμπορική κίνηση για να καλύψουν την ζημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησαν οι θεσμοθετημένες θερινές εκπτώσεις τη Δευτέρα. Ευελπιστούμε ότι για τον επόμενο 1,5 μήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα υπάρξει μια σχετικά καλή κίνηση για να μπορέσουμε να ρευστοποιήσουμε ένα μέρος του εμπορεύματος αυτής της σεζόν, για να προχωρήσουμε στην επόμενη. Οι υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι τόσες πολλές για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία και θέλουμε να πάρουμε οξυγόνο και να συνεχίσουμε.

Αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι μια πολύ δύσκολη έναρξη καλοκαιρινής περιόδου. Οι τζίροι είναι αρκετά χαμηλά και η επισκεψιμότητα των τουριστών είναι επίσης χαμηλή με τα όσα συμβαίνουν στις γειτονικές χώρες από τις οποίες ο κόσμος έρχεται στην Καβάλα και τη Θάσο. Έχουμε απωλέσει ένα εισόδημα και το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Ο τουριστικός κλάδος πλήττεται, παράλληλα συμβαίνει το ίδιο στον κλάδο υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατόπιν του εμπορίου. Ευελπιστούμε να γεννηθούν καταναλωτικές ανάγκες από τον Έλληνα πελάτη. Οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές. Τα ποσοστά από την πρώτη μέρα είναι πάρα πολύ καλά, υπάρχει επάρκεια αγαθών. Περιμένουμε και ευελπιστούμε».

ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ

Για το κλείσιμο της Νυμφαίας είπε ότι «πλήγμα είναι το κλείσιμο όλων των πυλών εισόδου. Ακόμη και στον Προμαχώνα με τόση κίνηση και ταλαιπωρία είναι εύκολο να έρθει κάποιος που θέλει να κάνει διακοπές στην περιοχή μας. Είναι πλήγμα για όλους τους κλάδους όταν χάνουμε τόσο μεγάλο εισόδημα που τα τελευταία χρόνια ανέβαινε συνεχώς. Έπρεπε να είναι ανοιχτές όλες οι πύλες, εφόσον είχαν προνοήσει να υπάρχουν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Αλλά αφού δεν μπόρεσαν αν είναι έτοιμοι, καλώς κλείνουμε για να μην δημιουργηθεί περεταίρω πρόβλημα εσωτερικά. Η Καβάλα ήταν σχεδόν καθαρή και παράδειγμα προς μίμηση. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί πρόβλημα τώρα και πάει μέχρι το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Αλλά το λάθος για μένα είναι ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι αυτοί που έπρεπε, για τις πύλες εισόδου. Δεν γίνεται τα αεροπλάνα να έχουν τη μέγιστη πληρότητα, τα λεωφορεία να μην μπορούν και τα σύνορα να κλείνουν γιατί δεν έχουμε προετοιμαστεί να κάνουμε τεστ στους εισερχόμενους τουρίστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *