Κύριο άρθροΠολιτική

Ερωτήσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή

Στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου του έργου της κυβέρνησης ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες ερωτήσεις στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τα παρακάτω αναφερόμενα θέματα:

  1. Τη διαδικασία στελέχωσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας. Δεδομένου ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης, σε εφαρμογή του Ν.4369/2016, ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη διαδικασία που σκοπεύει να ακολουθήσει για τη στελέχωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με τη λήξη της θητείας των υφιστάμενων Διοικήσεων στις 30-09-2016.
  2. Την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές και συμβεβλημένες κλινικές με συνέπεια την οικονομική τους ασφυξία. Επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΙΚΑ θα καθυστερήσει την καταβολή των εισφορών του 6% που παρακρατεί για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, λόγω προβλημάτων ρευστότητας στην καταβολή των συντάξεων, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών εξόφλησης των εν λόγω οφειλών.
  3. Το έλλειμμα του ασφαλιστικού ταμείου του ΙΚΑ που σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ανέρχεται σε 2,1 δις ευρώ, από 950 εκατ. Ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν επιβεβαιώνει τα στοιχεία της ανακοίνωσης, πού οφείλεται η «μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί και πώς σκοπεύει να την καλύψει.
  4. Την υπόθεση «παραδιοίκησης» στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, κεντρικό ρόλο στο γραφείο του νεοδιορισθέντος Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει λάβει άτομο το οποίο δεν συγκαταλέγεται στο προσωπικό του Οργανισμού. Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί αν σκοπεύουν να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τη διευκρίνιση της σχέσης εργασίας του εν λόγω ατόμου, δεδομένου ότι έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που αφορούν τα εθνικά αρχεία για οροθετικούς, καρκινοπαθείς και ασθενείς ειδικών κατηγοριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *