ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ερυθρού και Βενιζέλου οι «πονοκέφαλοι» του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην οδό Ερυθρού Σταυρού για τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων στους χώρους των στάσεων των λεωφορείων και όχι μόνον… Ο πρόεδρος του φορέα κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σχολίασε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Όπως είπε, «στην αρχή τα πηγαίναμε καλά. Είχαμε πάρει και υποσχέσεις από παντού, απ’ όλες τις Αρχές, ότι θα γίνεται ομαλή η κυκλοφορία. Τώρα, δεν ξέρω, λόγω του ότι δεν έχει προσωπικό. Κάτι γίνεται και δεν ξέρω τι. Από τις υποσχέσεις που πήραμε ότι θα αστυνομεύεται ο δρόμος, τώρα βλέπω ότι –τελευταία- δεν λειτουργούν καλά. Δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχει προσωπικό ίσως… Και δεν αστυνομεύεται ο δρόμος, οπότε ο καθένας αφήνει το αυτοκίνητό του οπουδήποτε. Εμείς δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε κοντά στη στάση, με συνέπεια να μην μπορούν ούτε οι επιβάτες να ανέβουν στο λεωφορείο –κάποιοι ηλικιωμένοι. Επίσης αναγκαζόμαστε να σταματάμε στη μέση της οδού, με συνέπεια να δημιουργούμε φάλαγγα από τη μία πλευρά του δρόμου –τη δεξιά, δηλαδή. Χειροτερεύουμε τα πράγματα κι εμείς με τη σειρά μας, γιατί δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε στη στάση. Δυσκολεύουμε κι εμείς περισσότερο την κατάσταση γιατί δεν αστυνομεύεται ο δρόμος και κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και πάνω στη στάση. Βέβαια, για 5-10 λεπτά κάποιοι λένε, αλλά εκείνη τη στιγμή αν περάσει το Αστικό αναγκαστικά θα πρέπει να μείνει στη μέση του δρόμου οπότε η μία λωρίδα κυκλοφορίας διακόπτεται και δημιουργείται πρόβλημα σε όλη την οδό».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος διότι ο οδηγός της δεξιά λωρίδας θα πάει αριστερά για να προσπεράσει, θα διακόψει την αριστερή λωρίδα, οπότε συντρέχουν πολλοί λόγοι να γίνει ατύχημα».

Για τη θέση της Τροχαίας σχετικά με όλα αυτά είπε ότι «η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία, όπως είπα, μπορεί να μην έχουν και προσωπικό. Δικαιολογούμε λίγο την κατάσταση και εμείς προς αυτούς γιατί υπήρχε θέληση στην αρχή, είχαμε συζητήσει με τον Διοικητή της Τροχαίας και με τον Διοικητή της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά τώρα μπορώ να πω ότι τα μέτρα λίγο χαλάρωσαν. Δεν ξέρω το λόγο».

ΟΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΈΝΑ… ΚΑΛΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Για την οδό Βενιζέλου είπε σκωπτικά ότι «έγινε ένα ωραίο πάρκινγκ εκεί. Ενώ έπρεπε να γίνει έξοδος η Βενιζέλου, έγινε είσοδος. Όλες οι εσοχές για τις στάσεις έγιναν θέσεις πάρκινγκ και εκεί είναι… μη χειρότερα. Έγινε ένα καλό πάρκινγκ. Έφτιαξαν έτσι τη Βενιζέλου για καλύτερα, αλλά όπως βλέπω εκεί τα πράγματα έγινε επίσημο πάρκινγκ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *