ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο από τον Δήμο Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να ξεκινήσει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού άνω του 1,5  εκ. ευρώ, διάρκειας 1,5 χρόνου περίπου. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ευαγγελία Δρακονάκη επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο που θα αλλάξει ριζικά την λειτουργία αυτού του σχολικού συγκροτήματος.

Για τις εργασίες αυτές είπε ότι «είναι ένα έργο του οποίου την ένταξη περιμένουμε από μέρα σε μέρα να υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ ενεργειακά ένα από τα πιο παλιά σχολεία του δήμου Καβάλας, το 12ο Δημοτικό του Αη Γιάννη. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα μετακίνησης των μαθητών και βέβαια την ταλαιπωρία των γονέων στο να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε διπλανά σχολεία. Έγινε μία συζήτηση παρουσία της δημάρχου και του Συλλόγου Γονέων, κατάλαβαν κι αυτοί την αναγκαιότητα του έργου. Δεν είναι εύκολο όταν σου δίνουν ένα πολύ υψηλό ποσό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου περίπου, να το αποποιείσαι και να μην το δέχεσαι. Νομίζω ότι βρήκαμε μία καλή λύση και μία συνεννόηση η οποία θα έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου όταν στηθεί ο εργολάβος, χωρίς να ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτό επιτάσσει την απομάκρυνση των παιδιών όταν και εφόσον ο εργολάβος δουλεύει μέσα στο χώρο του σχολείου».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1,5 ΧΡΟΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα των εργασιών, είπε ότι «οι εργασίες θα διαρκέσουν 1 με 1,5 χρόνο σίγουρα, από την ώρα της εγκατάστασης του εργολάβου. Θα περιλαμβάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, αλλαγή κουφωμάτων, επεμβάσεις γεωθερμίας σ’ ολόκληρη την αυλή του σχολείου κ.α. Έχει αρκετά πράγματα κι ακολουθεί ένα δεύτερο υποέργο του οποίου περιμένουμε την έγκριση αλλά δεν έχει δημοπρατηθεί, αφού θα πρέπει να πάρουμε την έγκρισή του, για ανακατασκευή τουαλετών, γιατί αυτήν τη στιγμή το σχολείο εξυπηρετείται από εξωτερικές τουαλέτες. Με έργο αυτό, οι τουαλέτες θα ενσωματωθούν στο σχολείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *