ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Εποικοδομητική η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε πως έγιναν πολλές επαφές με τουριστικούς πράκτορες αλλά και με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Φούχτελ για τους Φιλίππους.

Ο κ. Αντωνιάδης κάνοντας τον απολογισμό είπε ότι «Τα μηνύματα για την Περιφέρειά μας από τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι η τρίτη σε επισκεψιμότητα χώρα για την Περιφέρειά μας και πάρα πολλοί Γερμανοί προτιμούν τα νησιά μας, προτιμούν τα αστικά παραλιακά κέντρα της Περιφέρειας αλλά όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, μα και για τον εναλλακτικό τουρισμό στον οποίο επενδύουμε. Το θετικό είναι ότι, πράγματι, ανακαλύπτουν τις ομορφιές και τις άγνωστες πτυχές της περιφέρειάς μας. Ήδη είχαμε μια σειρά από επαφές με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, με tour operator, καθώς επίσης με τη διευθύντρια του ΕΟΤ στο Βερολίνο, όπου υπήρξε μια επαφή ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε εξειδικευμένους Γερανούς δημοσιογράφους και να τους δείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η περιοχή μας».

Ο   ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τις επαφές με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Φούχτελ είπε ότι «είχαμε μια ιδιαίτερη συνάντηση περίπτερο της Περιφέρειάς μας στην Έκθεση μέσω του ΕΟΤ. Κλείσαμε ραντεβού από την προηγούμενη εβδομάδα και πρώτη φορά ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε τον εκπρόσωπό της Περιφέρειας –εμένα προσωπικά. Το θετικό είναι ότι είπαμε στο προσεχές χρονικό διάστημα να υπάρξει προσωπική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο. Μιλήσαμε για τον θρησκευτικό τουρισμό στον οποίο επενδύει ο Δήμος Καβάλας και η δήμαρχος κα Δήμητρα Τσανάκα. Έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα τα οποία κι εμείς θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προβάλλουμε και να προωθήσουμε κι αυτή τη σημαντική θεματική ενότητα που αφορά τους Φιλίππους».

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΜΟΣΧΑ

Ο επόμενος σταθμός, όπως, είπε «θα είναι η Μόσχα. Σε δύο μέρες θα ανέβω στη ρωσική πρωτεύουσα με την αποστολή της Περιφέρειας. Πρόκειται για μία μεγάλη αγορά. Θα αναχωρήσω το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να δώσω το παρών σε ραντεβού που έχουν κανονιστεί για το μεσημέρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχα πάει στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού όπου μιλήσαμε σε ομόλογους αντιπεριφερειάρχες των Ομοσπονδιακών κρατιδίων της Ρωσίας. Αυτές είναι επαφές τις οποίες πρέπει να ενισχύσουμε και γι’ αυτόν το λόγο και μεταβαίνουμε εκεί, για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τον κύκλο γνωριμιών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη έχουμε την αεροπορική σύνδεση της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης με το αεροδρόμιο της Καβάλας, την οποία πρέπει να ενισχύσουμε και πρέπει να είμαστε παρόντες σ’ αυτά τα event και τις εκδηλώσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *