Επιχειρηματίας από την Ινδία θα κάνει κινηματογραφικά γυρίσματα στην Καβάλα!!!

Όπως έγινε γνωστό το Σαββάτο επισκέφθηκε την Καβάλα κινηματογραφικός παραγωγός της Ινδίας, ο κ. Ravinder Jeet  Dariya με την βοήθεια του προέδρου της Ελληνοϊνδικής Εταιρείας κ. Βασίλη Δημήτρη, κάτι που  είναι και απότοκο του ανοίγματος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια». Σχετικές δηλώσεις έκανε η πρόεδρος της  «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, τονίζοντας πως «Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύμηνη συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Βασιλειάδη ο οποίος δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να έρθουν οι επιχειρηματίες από την Ινδία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Καβάλα.

Το Σαββάτο λοιπόν μας επισκέφθηκε Ινδός επιχειρηματίας με τη βοήθεια του προέδρου της Ελληνοινδικής Εταιρίας κ. Βασιλειάδη Δημήτρη. Ο Ινδός βρίσκεται στην πόλη μας και είναι ο επιχειρηματίας από την Ινδία κ. Ravinder Jeet Dariya. Πρόκειται για έναν παραγωγό ταινιών και διοργανωτή ινδικών γάμων. Μάλιστα κάποιες σκηνές τις γυρίζουν στο εξωτερικό όταν μάλιστα πρόκειται για μεγάλη ταινία.

Όμως η Ελλάδα δεν ήταν στις χώρες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κίνηση για λόγους που μάλλον οφείλονται στην έλλειψη προώθησης. Ο συγκεκριμένος παραγωγός με τον οποίο είχαμε προεργασία μια και του είχαμε στείλει ήδη υλικό,  έκανε το βήμα αυτό.

Η Δημοτική Επιχείρηση Δημωφέλεια, φρόντισε λοιπόν και φιλοξενεί στην Καβάλα Ινδό επιχειρηματία, μέσω και της Ελληνοϊνδικής εταιρίας. Η γνωριμία και η συνεργασία με τον επιχειρηματία άρχισε τις προηγούμενες εβδομάδες, όταν η Δημωφέλεια του έστειλε το απαραίτητο υλικό, για να γνωρίσει την περιοχή. Μάλιστα του στάλθηκε υλικό και από το «Τοπ Καπί», την ταινία που επίσης γυρίσθηκε στην Καβάλα.

Και αυτό για να του δείξουμε το ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρχει και να δει και τις διάφορες  ομορφιές με τα τοπία που εναλλάσσονται, την θάλασσα, τα βουνά, το ποτάμι μας. Ήρθε λοιπόν, είδε, ενθουσιάσθηκε. Θα έρθει λοιπόν με άτομα και με κάμεραμαν για να δουν και οι συνεργάτες της παραγωγής του το υλικό που υπάρχει εδώ».

ΚΑΙ ΓΑΜΟΙ

Η κ. Ιωσηφίδου πρόσθεσε ότι «Ο ίδιος ενδιαφέρεται και για την τέλεση γάμων. Υπάρχει γραφείο στην Ινδία που εξειδικεύεται σε γάμους. Μάλιστα οι πλούσιοι Ινδοί έκλεισαν το Ζάππειο και η τέλεση ινδικού γάμου άφησε εκεί 1 εκ. ευρώ. Μακάρι κάτι τέτοιο να γίνει και σε εμάς.

Η Δημωφέλεια βοηθήθηκε από επιχειρηματίες επαγγελματίες της περιοχής, για τη φιλοξενία του Ινδού, ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, πολλές από τις οποίες γυρίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου LUSY κ. Μιτζάλης προσέφερε δωρεάν δωμάτιο.

Οι ντόπιοι επαγγελματίες στους οποίους η Δημωφέλεια απευθύνθηκε, δέχτηκαν και τον συνόδευσαν σε περιηγήσεις σε όλο το νομό Καβάλας, ενώ το ξενοδοχείο LUCY, του προσέφερε δωρεάν διανυκτέρευση».

Υπάρχει το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας από την Ινδία, να επιλέξει την περιοχή μας για το βασικό επαγγελματικό του αντικείμενο, τις κινηματογραφικές ταινίες. Συγγενικό ωστόσο πρόσωπό του, διατηρεί στην Ινδία ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία τέλεσης γάμων Ινδών, στο εξωτερικό. Τέτοιοι γάμοι έγιναν ήδη με μεγάλη επιτυχία και στη Μύκονο και στην Αθήνα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, Ινδοί που προτιμούν πολλές φορές να παντρεύονται πολλές φορές  μακριά από την χώρα τους, να επιλέξουν το Νομό Καβάλας, την πόλη μας, ή ακόμη και τη Θάσο για το συγκεκριμένο μυστήριο».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Εμείς προσπαθούμε και θέλουμε να φέρουμε αυτούς τους Ινδούς εδώ γιατί κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια προβολή. Κάθε προβολή που κάνουμε, είτε με φυλλάδια, είτε με συμμετοχή σε εκθέσεις είναι καλή και φέρνει κέρδος.

Αλλά και αυτό θα είναι επίσης πιο δυνατό. Στην Σκόπελο, η ταινία που γυρίσθηκε το ΜΑΜΑ ΜΙΑ έκανε την Σκόπελο γνωστή και έγινε ένα από τα νησιά που κερδίζουν επισκέπτες και τουρίστες πολύ περισσότερο από όσο πήγαιναν πριν από την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας.

Η Δημωφέλεια δίνει μεγάλη σημασία στη γνωριμία και στην συνεργασία με τον Ινδό επιχειρηματία πιστεύοντας, ότι υπάρχει η προοπτική να επωφεληθεί, από τα επαγγελματικά του σχέδια η τοπική οικονομία.

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά άμα γίνει η αρχή τα αποτελέσματα θα φανούν. Εύχομαι να έρθει σίγουρα ο Ινδός με το συνεργείο του και να βγάλει πλάνα κινηματογραφικά από την Καβάλα. Επίσης εντυπωσιάσθηκε από το ανάγλυφο του τόπου μας. Μάλιστα ο ίδιος γύρισε ταινία στην Μύκονο και στην Αθήνα. Ξέρει τι χρειάζεται εξάλλου για να γίνει μια ταινία σε ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα ο κ. Ξανθόπουλος, ο τουριστικός πράκτορας τον γύρισε στα σημεία του Ν. Καβάλας που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον επίσκεψης. Γιατί αν γυρισθεί μια ταινία θα χρειασθεί μεγάλο μέρος. Αλλά και ένα κομμάτι να γυρισθεί στην Καβάλα θα δώσει μεγάλη προβολή στην περιοχή μας.

Αλλά και ένας Ινδικός γάμος να γίνει εδώ θα φέρει επίσης πολλά στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Γιατί έρχονται πολλά άτομα μια και πρόκειται για πλούσιους γάμους,. Μένουν εδώ, διασκεδάζουν, κάνουν κρουαζιέρα, κάνουν διάφορες δραστηριότητες, μένουν αρκετές μέρες και αφήνουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο που φιλοξενεί ένα τέτοιο γάμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αναφορικά τώρα με την σύσκεψη παραγόντων για την προοπτική κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην  Καβάλα η ίδια δηλώνει ότι  «Καταρχάς πρέπει να εξηγήσουμε ότι κλειστό γυμναστήριο στην Καβάλα θα αποκτήσουμε όχι όμως μόνο με τα χρήματα που θα πάρει ως αποζημίωση ο Δήμος Καβάλας από τον ΟΛΚ. Αυτά απλά δεν επαρκούν.

Αυτά θα είναι η αρχή και για αυτό η Δήμαρχος είπε ότι το έργο θα γίνει με τον τρόπο αυτό. Έγινε μια πρώτη σύσκεψη με πρωτοβουλία της Δημάρχου το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί ήταν οι  αντιδήμαρχοι κ.κ. Τουλκίδης, Φιλόσογλου και η Πρόεδρος της «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη και εγώ με τη Δήμαρχο αλλά και μηχανικοί και εργολάβοι που έχουν εμπειρία για την κατασκευή τέτοιου κτηρίου.

Ο Δήμος Καβάλας θα επιλέξει τον χώρο.  Έχουμε δύο υποψήφια οικόπεδα, κοντά στο αθλητικό κέντρο της Καβάλας και κοντά στο Κολυμβητήριο. Θα μας πουν οι μηχανικοί ποιο από τα δύο μέρη είναι περισσότερο κατάλληλο και θα δούμε αν γίνουν οι μελέτες πως θα προχωρήσουμε. Μιλάμε για την κατασκευή ενός καλού γυμναστηρίου, τουλάχιστον 1500 θέσεων. Και να μπορεί να έχει και άλλη λειτουργικότητα, να γίνονται εκεί δηλαδή και άλλες διοργανώσεις.

Άρα μιλάμε για ένα μεγάλο έργο και βεβαίως μπορούμε να προχωρήσουμε αλλά θα χρειασθούμε χρόνο μια και θέλουμε διάφορες μελέτες, τεχνικές, και όχι μόνο. Ξεκινάμε από την εδαφολογική μελέτη και προχωράμε. Η τεχνική υπηρεσία έχει κάνει την αρχή και θα τρέξει τη διαδικασία ίσως και με εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου όλα να γίνουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ο προϋπολογισμός του έργου θα βγει σύμφωνα με τις μελέτες. Σαφώς το 1.5 εκ δεν αρκεί και ήδη και ο Δήμος θα βάλει αλλά και η Δήμαρχος έκανε επαφές ώστε και άλλοι να δώσουν χρήματα  όπως η Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση