Επιφυλακτικός ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου Περικλής Αμπεριάδης για την επένδυση της Fraport στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης

Μία σειρά από ερωτήματα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου κ. Περικλής Αμπεριάδης αναφορικά με την μη ανάληψη της λειτουργίας του Αεροδρομίου Καβάλας από την εταιρεία Fraport που «αγόρασε» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου, κάτι που αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Αμπεριάδης σημείωσε πως «είχαμε πει και παλιότερα ότι δεν θα θέλαμε εμείς να βγούμε αληθινοί όσον αφορά αυτήν την «επένδυση» που γίνεται από τη Fraport. Αλλά φαίνεται λοιπόν ότι οι εταιρίες είναι εταιρίες και για να λειτουργήσουν χρειάζονται αίμα. Και το αίμα αυτό το παίρνουνε πάντα από τα κράτη στα οποία δραστηριοποιούνται. Αυτή είναι η άποψή μας και έτσι θα γινόταν. Γιατί αν η Fraport ήθελε να κάνει σωστή δουλειά στην Ελλάδα και ήθελε να προσφέρει, έπρεπε να πάρει τα 28 αεροδρόμια που δεν ήταν κερδοφόρα και να τα κάνει κερδοφόρα και δεν θα μίλαγε κανένας μας. Έτσι λοιπόν φαίνεται τώρα ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία όσον αφορά τη διαδικασία της παράδοσης των αεροδρομίων στην εταιρία, γιατί ζητάει δάνεια τα οποία θέλει να πάρει από τις ελληνικές τράπεζες, σε σύμπραξη με γερμανικές βέβαια. Εάν ήταν να πάρουμε δάνεια από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες της Ελλάδας, τις φτωχοποιημένες τράπεζες και ανακεφαλαιοποιημένες με τα λεφτά των Ελλήνων εργαζομένων, τότε γιατί δεν παίρναμε εμείς οι ίδιοι δάνεια να επεκτείνουμε τα αεροδρόμιά μας και να φτιάξουμε τα αεροδρόμια της Ελλάδας σωστά; Για ποιο λόγο λοιπόν δεν το έκανε αυτό το ελληνικό κράτος και περιμένουμε από μια ιδιωτική εταιρία η οποία θα πάρει τα λεφτά των τραπεζών άρα των Ελλήνων για να μπορέσει να κάνει επενδύσεις; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος του επιχειρείν; Δηλαδή αυτή είναι η ιδιωτική οικονομία την οποία ζητάμε στην Ελλάδα; με λεφτά δηλαδή του ελληνικού δημοσίου των Ελλήνων πολιτών θα φτιάχνονται οι εταιρίες και οι δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας; Νομίζω ότι αυτό είναι παράταιρο και σόλοικο, αυτή είναι η άποψή μου. μακάρι να μην επαληθευτούμε και να είμαστε Κασσάνδρες».

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ

Τόνισε δε με έμφαση πως «μέχρι πού θα φτάσει αυτή η παραπληροφόρηση του κόσμου που κάθεται και βλέπει ότι χρειαζόμαστε να ιδιωτικοποιηθούν όλα για να πάει μπροστά το κράτος, δεν καταλαβαίνουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές αφορούν μια κάστα ανθρώπων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την Ελλάδα κι ότι καλό έχει η ελληνική επικράτεια; Δεν μπορούμε να το δούμε αυτό πια και πάμε και για τέταρτο μνημόνιο; Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους ως λαός να αρχίσουμε να διεκδικούμε; Οι Εγγλέζοι προχωρήσανε και το κάνουνε το Brexit με το 52% των ψήφων τους στο δημοψήφισμα. Προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι σε αυτό το τέρας που δημιουργείται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι γερμανικό κατά βάση. Όσο μπορούμε να αντισταθούμε με όποιες δυνάμεις έχουμε, ας πούμε τουλάχιστον αυτά που καταλαβαίνουμε, μια αλήθεια η οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί στο χρόνο και θα ναι και λάθος να επιβεβαιωθεί για μένα ειδικά αυτή η ιστορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.