Επιτυχής η συμμετοχή στην Τουριστική Έκθεση της Αθήνας που έγινε το διήμερο 19 – 21 Μαΐου

Επιτυχή χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» και του  Δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Αθήνας από 19 – 21 Μαΐου η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Σκοπός της αποστολής ήταν να προβληθεί η περιοχή της Καβάλας στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στην έκθεση μοιράστηκε έντυπο τουριστικό υλικό, ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με όλα τα αξιοθέατα της Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτή την έκθεση και σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου ήταν μία πολύ καλή αρχή. Παράλληλα στην έκθεση ο Δήμος Καβάλας πρόβαλλε και το θρησκευτικό τουρισμό στο πλαίσιο των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου.

Αναλυτικά στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «ήταν η πρώτη χρονιά διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης και φυσικά και ο Δήμος Καβάλας με τη «Δημωφέλεια» συμμετείχε για πρώτη φορά. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά να συμμετέχουμε σε μια ελληνική έκθεση στην οποία συμμετείχαν ελληνικές αποστολές, εκπρόσωποι δήμων, περιφερειών και λοιπόν τουριστικών καταλυμάτων. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση είχε θεωρώ ιδιαίτερη επιτυχία. Καταρχήν πραγματικά ο χώρος του περιπτέρου μας ήταν ο πιο κεντρικός στην έκθεση, αλλά και το ιδιαίτερα όμορφο περίπτερο ήταν ελκυστικό και η προσέλευση του κόσμου ήταν πάρα πολύ αυξημένη».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συμπλήρωσε δε πως «από το περίπτερό μας πέρασε και η υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά, με την οποία συζητήσαμε και για την επόμενη συνάντησή μας που θα έχουμε στην Καβάλα. Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι όπως μού είπε η ίδια είχε ήδη μελετήσει τις προτάσεις που της είχαμε δώσει με τη δήμαρχο όταν είχε έρθει στην Καβάλα και μάλιστα πέρα από την έντυπη μορφή που της τα είχαμε δώσει, η ίδια μας τα ζήτησε και σε ηλεκτρονική μορφή που της τα αποστείλαμε και μού είπε φυσικά πως όταν θα έρθει στην Καβάλα θα τα συζητήσουμε μαζί με τη δήμαρχο όλα αυτά που αναφέραμε στις προτάσεις μας. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι να διαπιστώνεις ότι η υπουργός Τουρισμού έχει μελετήσει τις προτάσεις και είναι έτοιμη να τις συζητήσουμε μαζί με τη δήμαρχο. Μας ανεβάζει αυτό το ηθικό γιατί ο πρώτος στόχος μας είναι η αύξηση των τουριστικών κλινών που περιμένουμε από την υπουργό Τουρισμού να έχουμε τη βοήθειά της. Από κει και πέρα ιδιαίτερη αναφορά έκανε και ο κ. Πατούλης που πέρασε από το περίπτερό μας ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ιαματικό Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Επιπλέον είχαμε μια πολύ ωραία εκδήλωση για το Air Sea Show, είχαμε ειδική παρουσίασή του, ζητήσαμε από τον κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη να έρθει να ενημερώσει τον κόσμο στην έκθεση σε μια ειδική παρουσίαση στ βίντεο που πραγματικά ενθουσίασε τους πάντες. Είχαμε και μια μεγάλη γιγαντοαφίσα στην είσοδο της έκθεσης που αναφέρει για το Air Sea Show την ημερομηνία που γίνεται και η οποία αφίσα θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον δύο εβδομάδες, έτσι ώστε αυτός που ανεβαίνει και κατεβαίνει την Κηφισίας να μπορεί να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός. Από κει και πέρα πραγματικά είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τον κόσμο που πέρασε από το περίπτερό μας. Είχαμε μια ειδική κάλπη που βάζαμε τον κόσμο να συμμετέχει σε διαγωνισμό για διήμερη διαμονή σε τρία ξενοδοχεία της πόλης μας, στο Λούσυ, στο Γαλαξία και στο Εγνατία, έγινε και η κλήρωση την Κυριακή και ανακοινώσαμε τους τυχερούς».

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «πολλοί μας ανέφεραν επίσης και για τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής μας, μας ζητούσαν συνταγές όπως πχ για τη σαρδέλα της περιοχής μας. Είχαμε επίσης και διάφορες συζητήσεις καθώς σκοπός μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και είχαμε συζητήσεις για σχολικές εκδρομές ή για τον εναλλακτικό τουρισμό. Προβάλαμε κα το θρησκευτικό τουρισμό και τον πολιτιστικό τουρισμό και τη γαστρονομική μας ταυτότητα. Επίσης τους τονίσαμε ότι το έργο των Τεμπών βοηθάει πάρα πολύ τους Αθηναίους να ανέβουν πάνω στην Καβάλα. Ο δρόμος είναι πλέον εύκολος, ασφαλής και έχει μικρύνει πολύ η απόσταση αν κάποιος δεν θέλει να διαλέξει το αεροπλάνο. Ενδεχομένως για μια οικογένεια να είναι πιο εύκολο να έρθει με το αυτοκίνητο για πολλούς λόγους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση