«Επιτέλους πρόγραμμα για τους αθλητικούς συλλόγους» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου
Με πολύ κόπο έγινε ο προγραμματισμός στον Δήμο Καβάλας αναφορικά με τους αθλητικούς συλλόγους και τα Κλειστά Αθλητικά Κέντρα και Σχολικά Γυμναστήρια για όλους τους αθλητικούς συλλόγους που τα δηλώνουν ως έδρα τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου είχε όντως να αντιμετωπίσει ένα βαρύ έργο και όπως φαίνεται τα κατάφερε. Ο κ. Φιλόσογλου έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι «Είχαμε πει ότι το πρόγραμμα πρέπει να βγει ώστε κανείς να μην θίγεται και να μην υπάρχει μουρμούρα ότι κάποιος παίρνει μεγαλύτερο μέρος ωρών και άλλα τινά. Είχαμε πει ότι όλα θα γίνουν μετά την αδειοδότηση των γηπέδων και προχωρούσαμε μέχρι τώρα με τα όσα ίσχυαν στο παρελθόν αλλά όλα αυτά δημιουργούν ανισότητες μια και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Έτσι αφού φωνάξαμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τα κέντρα σε Καλαμίτσα, Ποταμούδια και Αμυγδαλεώνα, στην συνέχεια καλέσαμε και τους συλλόγους που χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια των σχολείων με παριστάμενους τους κ.κ. Φραντζεσκάκη και Τζατζάρη από τις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί ευτυχώς τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα μια και δεν υπήρχε το θέμα των αδειοδοτήσεων. Έγινε μια αρχική συμφωνία, διευκρινίσθηκαν ορισμένα πράγματα και όλα τελείωσαν. Το θέμα ήταν με τα μεγάλα κτήρια».
ΤΟ ΘΕΜΑ
Όπως εξήγησε «Για παράδειγμα στο Αλεξάνδρα Δήμογλου και στο Κλειστό των Ποταμουδίων όπου οι προπονητικές ώρες την εβδομάδα είναι 64 και οι σύλλογοι ζήτησαν 85 ώρες. Άρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο και εγώ πήρα την πρωτοβουλία και τους αύξησα τις ώρες και αποχώρησα από την αίθουσα αφήνοντας τους να κανονίσουν από μόνοι τους το πρόγραμμα το οποίο το κατέληξαν και τελικά το υπέγραψαν άπαντες μετά από ενημέρωση μάλιστα που έγινε για τα προβλήματα του αθλητισμού. Βέβαια χρειάσθηκαν περί τις 3 ώρες για να καταλήξουν. Θέλω όμως να τους ευχαριστήσω γιατί όλοι ήταν στο πνεύμα της ομόνοιας και της κατανόησης και όταν τελείωσαν το υπέγραψαν όλοι και εγώ και για πρώτη φορά ισχύει εγκεκριμένο πρόγραμμα».
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο κ. Φιλόσογλου πρόσθεσε ότι «Παρόν έδωσαν ως υφιστάμενα σωματεία μαζί με τα τμήματα υποδομών 104 αθλητικοί σύλλογοι. Μια ομάδα μπάσκετ με 300 παιδιά για παράδειγμα. Άρα υπολόγισα παιδιά και ενήλικες ήμαστε περί τις 10.000 στο Δήμο Καβάλας και πολλές φορές λέω πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι αυτό. Ο αθλητισμός στο Δήμο Καβάλας είναι ανεπτυγμένος και έχουμε και ανθρώπους που τρέχουν ατομικά και χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις ως δημότες. Μάλιστα 20.000 κάτοικοι ασχολούνται με κάτι αθλητικό και αυτό το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Στο Ανθή Καραγιάννη για παράδειγμα έχουμε βάρη και όργανα για το κοινό. Εκεί παρατηρείται για χρήση 60 άτομα ανά ημέρα και 200 άτομα την εβδομάδα είναι εκεί. Υπάρχει κόσμος που ασχολείται, έχουμε 800 στο κολυμβητήριο.
Πρέπει να συγκρίνουμε και τα οικονομικά δεδομένα αλλά είχαμε κάποτε πολύ κόσμο και τώρα επιτέλους ξαναέχουμε ένα πολύ καλό νούμερο. Το θέμα ήταν πολύ καλό. Υπέγραψαν όλοι, συμφώνησαν και όλοι είδαμε ότι πρέπει να πάμε σε νέο σχέδιο για την κατασκευή γηπέδων».