ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Επιτέλους δεν γίνεται να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών   Σίσσυ Ρακιντζή

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στα φάρμακα και στην Καβάλα όπως δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ. Σίσσυ Ρακιντζή.

Όπως δήλωσε αρχικά η κ. Ρακιντζή «Οι ελλείψεις των φαρμάκων τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και το τελευταίο διάστημα και δη εξάμηνο έχει κορυφω θεί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των αρρώστων και πλέον όλοι οι συνάδελφοι να ψάχνουμε απελπισμένα και στο πανελλήνιο για όλο αυτό το θέμα για να βρούμε τα φάρμακα που είναι αναγκαία σε σοβαρές παθήσεις, όπως είναι φάρμακα ανοσοκατασταλτημένων ανθρώπων, ανθρώπων με καρκίνους, με νεφρική ανεπάρκεια.

Γενικά δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε φάρμακα με κάποιο άλλο ανά την ελληνική επικράτεια και για αυτό κάναμε ήδη προσφυγές και διαμαρτυρίες ως πανελλήνιος σύλλογος στον ΕΟΦ και στο ΣΤΕ και αντί να δοθεί μια λύση και να πουν ότι τα φάρμακα θα μείνουν στην ελληνική αγορά όσο να είναι επαρκή και μετά θα γίνουν εξαγωγές, μια και ένα φάρμακο που στην Ελλάδα μπορεί να στοιχίζει 5 ευρώ στην Ευρώπη στοιχίζει έως και 100 ευρώ και έτσι οι εταιρείες προτιμούν τις εξαγωγές και αφήνουν τους Έλληνες ακάλυπτους».

ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η κ. Ρακιντζή πρόσθεσε πως «Δεν έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές, απεναντίας εδώ και ένα εξάμηνο όλα έχουν απελευθερωθεί και εμείς βλέπουμε τα φάρμακα να φεύγουν και να πασχίζουμε απελπισμένοι πια να κάνουμε κάτι με τα φάρμακα που δεν υπάρχουν στις ελληνικές βιομηχανίες. Όταν έρχονται φάρμακα από 150 φαρμακεία εξυπηρετούν τα 5. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο έλληνας ασφαλισμένος. Κάτι πρέπει να γίνει, εμείς κάνουμε ό,τι  μπορούμε… Ή ας δώσουν την τιμολόγηση και να είναι όλα τα σκευάσματα εξαγώγιμα ώστε να είναι προς διάθεση των Ελλήνων πολιτών μια και  το πότε θα χρειασθεί κάποιος ένα φάρμακο και δεν θα το βρίσκει κανείς δεν το γνωρίζει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *