«Επιτέλους ας μην μεμψιμοιρούμε για όλα» δηλώνει ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης
Πρόβλημα προέκυψε με την διακομιδή ασθενούς από την οδό Αβέρωφ λόγω του ότι η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω και των βυθιζόμενων κολονακίων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη θα δοθούν κλειδιά στο ΕΚΑΒ, στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να ανοίγουν τα βυθιζόμενα κολονάκια.
Όπως εξήγησε ο κ. Μουριάδης «Σε ό,τι αφορά την πλατεία Καπνεργάτη αυτό που έχω να πω είναι ότι ένα έργο που γίνεται πέρα από το αν έχει καθυστερήσει ή όχι έχει και παρατάσεις που υποχρεωτικά από το νόμο πρέπει να δοθούν. Δεν είναι ότι εμείς ξαφνικά αποφασίσαμε να δώσουμε παράταση μέχρι τέλος Απριλίου!
Υπάρχουν λόγοι που τους δικαιούται για να πάρει παράταση. Εξάλλου το έργο πλέον φτάνει προς το τέλος του και από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να συμπληρώνονται το πράσινο, τα σιντριβάνια άρα το έργο θα πάει και το καλοκαίρι. Αλλά δεν θα είναι αυτό το χάλι που είναι τώρα ειδικά στο κάτω μέρος. Χώματα δηλαδή και άλλα τινά θα έχουν συμμαζευτεί και θα περνιέται μόνο το ξύλινο δάπεδο που θα πρέπει να μπει!
Και φυσικά δεν θα απομονώσουμε μια περιοχή, για να μπορεί έτσι να μπει μέσα σε αυτή ένα όχημα έκτακτης ανάγκης, όπως το ΕΚΑΒ, το πυροσβεστικό ή το όχημα της Αστυνομίας. Δεν είμαστε άσχετοι. Ακούω μια παραφιλολογία και ιδίως μιλάω για τα πολιτικά πρόσωπα που βρήκαν μια δικαιολογία να μπορούν έτσι να χτυπήσουν το έργο. Φυσικά και θα μπορούν να μπαίνουν οχήματα έκτακτης ανάγκης. Δεν είμαστε τόσο ανόητοι! Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα έχουμε δώσει και τα κλειδιά που πρέπει, από τώρα μάλιστα θα δώσουμε κλειδιά για το επάνω μέρος της πλατείας ώστε αν χρειασθεί να περάσει το ΕΚΑΒ να μπορεί να μπει. Και φυσικά αν τελειώσει το έργο θα έχουμε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος για κάθε έκτακτη ανάγκη.
Και στο περιστατικό που είχαμε το ΕΚΑΒ κατάφερε να παρκάρει ενώ ο άνθρωπος ήταν 15 μέτρα μακριά από το όχημα. Θεωρώ ότι δημιουργήθηκε ένας θόρυβος χωρίς λόγο. Και δυστυχώς ο συμπολίτης μας είχε καταλήξει πριν πάει το ΕΚΑΒ και σαφώς ελπίζουμε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα…. Εκτός και αν η πόλη δεν έχει άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με πράγματα τα οποία είναι λογικό να γίνονται».
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ
Σε ό,τι αφορά βέβαια την χρήση της πλατείας στο τμήμα της όπου και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τόνισε ότι «το νόημα είναι να την χρησιμοποιούν οι πολίτες. Εκεί θέλουμε να μαζεύεται κόσμος. Λένε κάποιοι ότι δεν έχει πολύ πράσινο. Μα όποιος θέλει δέντρα και πολύ πράσινο μπορεί να πάει στον κήπο. Εκεί ας καθίσει όσο θέλει. Καμιά φορά είμαστε υπερβολικοί σε αυτό που κρίνουμε. Η πλατεία δεν είναι δάσος. Είναι ένα μέρος όπου συναθροίζεται κοινό. Αυτό είναι το νόημα της πλατείας και για όλους τους ευαισθητούληδες που λένε συνέχεια για το πράσινο αυτή είναι η απάντηση. Πράσινο υπάρχει απλώς δεν είναι δάσος. Θα μπουν και λουλούδια και άλλα φυτά απλά δεν θα γίνει σαν το κήπο. Όποιος το θέλει το πολύ το πράσινο ας πάει στον κήπο. Άλλωστε βρισκόμαστε σε μια παραθαλάσσια πόλη η οποία το καλοκαίρι της βρίσκει τον κόσμο στην θάλασσα. Δεν πάει ο κόσμος στην πλατεία να κάνει ηλιοθεραπεία. Εξάλλου έχουμε το δικό μας μάρμαρο εκεί και αν βρωμίζει ή όχι είναι δική μας δουλειά…».