ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Επιτέλους ας δεχθεί ο ΤΑΡ το αίτημα για αλλαγή της όδευσης» δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Σωτήρης Παπαδόπουλος

Να γίνει σεβαστή η άποψη της τοπικής Κοινωνίας για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

 Όπως τόνισε αρχικά «Για τον ΤΑΡ είχα πει και πριν την έλευση στην Καβάλα του υπουργού περιβάλλοντος  κ. Σταθάκη, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να γίνουν αυτά τα έργα! Τα έργα της ύδρευσης και της άρδευσης δηλαδή στην περιοχή των Φιλίππων. Τώρα, αναφορικά με την κύρια όδευση του ΤΑΡ, επειδή μας είπαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει, εγώ απλά μένω στο γεγονός ότι πρέπει να σεβασθούν το λαϊκό αίτημα για αλλαγή όδευσης. Αυτή είναι η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας στην περιοχή του κάμπου των Φιλίππων.

 Και αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

 Αυτό το εκβιαστικό του κ. Σταθάκη, ας κάνουμε τα έργα ύδρευσης στους Φιλίππους ως ανταπόδοση επειδή θα περάσει ο αγωγός, μας βρίσκει καθόλα αντίθετους. Δηλαδή ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή της όδευσης είναι υπαρκτό. Και δεν είναι δύσκολο για τον ΤΑΡ να αλλάξει αυτή την όδευση, όταν μπορεί με στοιχεία να αποδείξει ότι πρέπει να περάσει ο αγωγός από το σημείο που οι ίδιοι θεωρούν σωστό!

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη λύση είναι όμως σίγουρα η οικονομικότερη λύση για τους κυρίους του ΤΑΡ. Αυτό ξέρω εγώ, αυτό βλέπω και δεν μπλέκω ούτε το επιστημονικό κομμάτι ούτε κάτι άλλο. Είναι αυτή η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, που πρέπει να την σεβασθούμε και να κλείσει εκεί το θέμα.

 Είναι η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας λοιπόν, των πολιτών που είτε μένουν στην Καβάλα είτε στην περιοχή των Φιλίππων και αυτό πρέπει να λάβουν οι αρμόδιοι υπόψιν τους».

 ΕΠΙΘΕΣΗ

 Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο ίδιος δήλωσε ότι  «Καταδικάζω μια τέτοια ενέργεια, ενέργεια ξυλοδαρμού ενός συμπολίτη μας και ιδίως του πρώτου πολίτη της Θεσσαλονίκης, του Δημάρχου κ. Μπουτάρη!

 Είναι κατακριτέα μια τέτοια ενέργεια σε οποιονδήποτε. Μπορεί να διαφωνώ με τις ακραίες θέσεις του, και για το Μακεδονικό, το Ποντιακό και για άλλα εθνικά θέματα, για τα οποία έχει ταχθεί με τρόπο που μου προκαλεί την αντίθεσή μου. Πρέπει τον άνθρωπο να τον σκοτώσουμε για τις απόψεις του;

 

Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψιν σοβαρά και δη οι ψηφοφόροι του αν ξανακατέβει, να τον τιμωρήσουν με την ψήφο τους. Η τιμωρία δεν είναι μια βιαιοπραγία εις βάρος ενός ανθρώπου ούτε η σωματική βία.

 Εφόσον είναι πολιτικός κρίνεται στην κάλπη! Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται εις βάρος ανθρώπου. Η βία φέρνει βία και δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ως αρχηγός ασκεί βία. Μιλάμε για μια ατέρμονη διαδικασία και το χειρότερο που γίνεται είναι για τη Δημοκρατία.

Μπορούμε με τον λόγο να λύσουμε πράγματα. Αν τελικά δεν τα καταφέρουμε στις εκλογές μπορούμε να δώσουμε λύση. Αλλά όχι με τη βία και όχι εις βάρος  ενός πολιτικού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *