Επιστρέφουν στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων οι 180 απολυμένοι  της

Την περασμένη Παρασκευή  ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδοσίας και απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που ξεκίνησε μια μέρα πριν στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης..  Ως εκ τούτου το μπαλάκι έπεσε στους εργαζόμενους – απολυμένους των οποίων η Γενική Συνέλευση κλήθηκε να αποφασίσει επί της συμφωνίας των Αθηνών. Έτσι στις  10  το βράδυ του περασμένου Σαββάτου  αποκλείστηκε και η παραμικρή υποψία ότι η λύση που συμφωνήθηκε την Παρασκευή  στην Αθήνα, στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας, μεταξύ της εργοδοσίας και των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μπορεί να μην υλοποιηθεί, αφού η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με το σύνολο των απολυμένων να είναι παρόντες. Ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση επί της πρότασης της Αθήνας από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία κ. Νίκο Βογιατζίδη και τη νομική σύμβουλο του Σωματείου δικηγόρο- εργατολόγο Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Κατόπιν, τα μέλη του Σωματείου κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αποδοχής της πρότασης, με όλες τις ψήφους να είναι θετικές, «σφραγίζοντας» έτσι τη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Αναγνωρίζεται ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι όλες ενεργές.

Αναγνωρίζεται και η οφειλή μισθών υπερημερίας για το διάστημα που κάθε εργαζόμενος ήταν εκτός βιομηχανίας.

Επιστροφή όλων των 180  απολυμένων στην Βιομηχανία στις 22 Ιανουαρίου 2018 και η επιστροφή θα γίνει   στις ίδιες θέσεις που είχαν και πριν.

Άμεσα θα υπογραφούν και τα συμφωνητικά για την καταβολή τις προκαταβολής των 2.000 ευρώ, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Οι διαδικασίες για την υπογραφή των συμφωνητικών με τον κάθε πρώην εργαζόμενο ξεχωριστά ξεκίνησε χθες. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις μέρες.

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ παραβρέθηκε  και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» κ. Μανώλης Κελαϊδάκης, ο οποίος απευθύνθηκε στους συναδέλφους του, επευφημώντας τους για τη συνέπεια και την αγωνιστική τους στάση ενάμιση χρόνο τώρα και συγχαίροντάς τους για το αποτέλεσμα του δύσκολου  αγώνα  που με αυταπάρνηση έδωσαν που τους δικαιώνει απόλυτα. Ο κ. Κελαϊδάκης καταχειροκροτήθηκε από όλους υπό τους ήχους του συνθήματος «Πετρέλαια- Λιπάσματα είμαστε μαζί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.