ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιστρέφει σταδιακά η ομαλότητα στην Καβάλα…

Η επόμενη ημέρα για τη Καβάλα χθες μετά τον χιονιά των προηγούμενων ημερών αποτέλεσε μία ανακούφιση για όλους. Η πόλη σταδιακά βρίσκει τους ρυθμούς της παρά τους τόνους χιονιού που υπάρχουν ακόμη στους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και σε όλες τις γειτονιές..  Μάλιστα ακόμη και χθες το πρωί στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές χρειαζόντουσαν αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα!! Τα δρομολόγια του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εκτελούνται  ενώ και τα ΤΑΞΙ επέστρεψαν όλα στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού…  Η πρόσβαση προς το Νοσοκομείο γίνεται πλέον κανονικά ενώ η αγορά της Καβάλας  παρά το σοκ που υπέστη άρχισε δειλά δειλά  να λειτουργεί σε πλήρεις ρυθμούς..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα συναντήθηκε εκτός προγράμματος προχθές με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο  που επισκέφθηκε τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου που κηρύχθηκαν  σε έκτακτη ανάγκη.  Η κ. Τσανάκα στις δηλώσεις της μαζί με τον κ. Μέτιο  τόνισε πως η κατάσταση στην Καβάλα όλες αυτές τις ημέρες ήταν πολύ δύσκολη γιατί είναι γεγονός πώς όλες αυτές οι κατηφόρες και ανηφόρες που έχει δεν κυκλοφορούνται και ο κόσμος είχε αποκλειστεί εδώ και 4 ημέρες ενώ τα μαγαζιά στην πλειοψηφία τους ήταν κλειστά με αποτέλεσμα η οικονομική ζωή της Καβάλας να είχε παραλύσει…  Πρόσθεσε δε πως κατάφεραν  μέχρι την  Τετάρτη να κρατήσουν ανοιχτό τον κεντρικό δρόμο προς το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ. «Συνεννοηθήκαμε με την Περιφέρεια για το θέμα της προμήθειας αλατιού και η Περιφέρεια μας δάνεισε 10 τόνους αλατιού  και κρατήσαμε ανοιχτό τον δρόμο για το Νοσοκομείο ενώ το μεγάλο πρόβλημα τώρα είναι ο παγετός και ο παγωμένος αέρας που παγώνει το χιόνι» σημείωσε χαρακτηριστικά. Καταληκτικά δήλωσε πως η Καβάλα  δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο, δεν είναι βόρειος Έβρος και σίγουρα η Καβάλα δεν είναι επίπεδη όπως είναι η Ορεστιάδα!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος δήλωσε πως τα προβλήματα στην Περιφέρεια εκτός από την Καβάλα για την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά από την δήμαρχο, είναι μεγάλα  και ιδίως στον Βόρειο Έβρο και την Δράμα. «Η διαφορά με άλλες περιπτώσεις κακοκαιρίας είναι ότι οι χιονοπτώσεις ήταν συνεχείς  και σε πάρα πολλά μέτωπα ενώ οι πόροι και τα μηχανήματα δεν είναι απεριόριστα  και άρα γίνεται επιλογή κάθε φορά στο πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Και πρόσθεσε πως  ο παγετός μέσα στην πόλη της Καβάλας δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα και κλήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας να τα αντιμετωπίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *