ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας

Επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας καθώς λειτουργούν εκ νέου τα Χειρουργεία και τα Εξωτερικά Ιατρεία. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες όλοι μαζί κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα τεράστιο έργο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πάμε καλά, τα αποτελέσματα των δειγμάτων είναι όλα αρνητικά. Έχουμε πάρει περίπου 500 δείγματα συνολικά και είναι όλα αρνητικά. Αυτό μας δίνει κουράγιο και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είχε στην αρχή κάποιες δυσκολίες αλλά λειτουργούμε σε πού καλό βαθμό.

Επανήλθε η κανονικότητα αλλά όχι απόλυτα στο Νοσοκομείο. Κρατήσαμε μόνο έναν όροφο για περίπτωση που έχουμε θετικά κρούσματα κορωνοϊού, όπως έχει πει το υπουργείο. Ο 3ος και ο 4ος όροφος επανήλθαν και από Δευτέρα 11 Μαΐου θα έρχονται ασθενείς για τα τακτικά ιατρεία, για τα τακτικά χειρουργεία αλλά κι αυτά σε πολύ μικρότερο αριθμό απ’ ό,τι οι κανονικές καταστάσεις. Κι αυτό γιατί πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες. Τα ραντεβού πρέπει να απέχουν χρονικά μεταξύ τους, οι αποστάσεις μεταξύ των ασθενών να είναι αυτές που λένε οι οδηγίες, επομένως θα πάμε σε πρώτη φάση στο 30% του μ.ο. του περσινού Μαΐου. Θα βγάλουμε και Δελτίο Τύπου για να γνωρίζει ο κόσμος πώς θα λειτουργήσουμε σαν Νοσοκομείο».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Πρόσθεσε ότι «όσοι θα έρθουν στα Τακτικά Χειρουργεία και Ιατρεία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την ώρα που έχουν κλείσει το ραντεβού του να είναι λίγο νωρίτερα. Όχι από πολύ νωρίς, για να μην δημιουργείται συνωστισμός. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι περνάμε μια δύσκολη κατάσταση και ομαλά θα πάμε σ’ αυτήν την κανονικότητα. Οι συνοδοί να γνωρίζουν ότι θα φέρνουν τους συγγενείς τους αλλά δεν θα μπαίνουν στο χώρο του νοσοκομείου. Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τη μάσκα τους. Έχουμε υγειονομικό υλικό αλλά για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από Δευτέρα όσοι έχουν κλειστά τα ραντεβού για τα Εξωτερικά Ιατρεία, θα υπάρχει λίστα στην πύλη του Νοσοκομείου, θα τσεκάρουμε το κάθε άτομο που μπαίνει και μόνος σε περίπτωση που κάποιος δεν θα μπορεί να πάει μόνος στα εξωτερικά, τότε θα επιτρέπεται συνοδός. Πρέπει να τηρήσουμε τις οδηγίες και του υπουργείου και του νοσοκομείου.

Στα έκτακτα περιστατικά έρχονται όσοι χρειάζονται να έρθουν. Άλλωστε λειτουργούσαν όλον αυτόν τον καιρό».

ΧΡΕΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Για τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ότι το Νοσοκομείο δεν θέλει να πληρώσει τους τόκους του χρέους που έχει το νοσοκομείο προς τη ΔΕΥΑΚ, είπε ότι «όταν ανέλαβα τη διοίκηση του Νοσοκομείου είχε αρκετά μεγάλη οφειλή στη ΔΕΥΑΚ, περίπου 400 χιλιάδες ευρώ. Έπρεπε να βρούμε τρόπο πληρωμής. Σε πρώτη φάση, σ’ αυτούς τους τρεις μήνες, έχω δώσει 80 χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΚ. Βρέθηκε τρόπος αφού «ενόχλησα» το υπουργείο να μου δώσουν επιπλέον πίστωση για το υπόλοιπο ποσό, με την προϋπόθεση να έρθουμε σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΚ να σβηστούν οι τόκοι. Στείλαμε έγγραφο στη ΔΕΥΑΚ, δεν το δέχθηκε, εγώ όμως έχω έρθει σε συνεννόηση και με το δήμαρχο Καβάλας και περιμένω την απόφαση του δημάρχου. Το υπουργείο περιμένει ακόμη την απάντησή μου αν και πέρασε η προθεσμία. Η πρότασή μου ισχύει ακόμη. Αν σβηστούν οι τόκοι μπορούμε να καταβάλουμε όλο το ποσό, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με το δήμαρχο, είμαστε συμμαθητές και φίλοι καλοί και δεν θέλω να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθω σε συνεννόηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *