Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου σε Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη για ενίσχυση των επιχειρήσεων

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη με θέμα την οικονομική ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να εφαρμόσει η Περιφέρεια ανάλογη απόφαση του Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειάς του, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε πως πρέπει οι φορείς να ενσκήψουν στους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όλοι, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κράτος, κυβέρνηση, πρέπει να εσκύψουν πάνω στην επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν. Στο εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχείρηση. Εφόσον είδαμε ότι συμβαίνει αυτό σε μία άλλη περιφέρεια, μέσω ΕΣΠΑ κλπ, στείλαμε την επιστολή στον κ. Αντιπεριφερειάρχη για να δούμε τι μπορεί να κάνει και να βοηθηθούν στο μέτρο του δυνατού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση που βιώνουμε και θα βιώσουμε στην πορεία δεν έχει προηγούμενο. Άρα και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν, δεν θα πρέπει να έχουν προηγούμενο. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Έχουμε απωλέσει τεράστια εισοδήματα και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αν δεν υπάρχει βοήθεια περεταίρω. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι και η επιστολή που στείλαμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει».

ΜΕΙΟΝ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτήν τη στιγμή είμαστε στο «μείον». Για να μπορέσουμε να επανακάμψουμε θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια, γενναίες αποφάσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί. Υπάρχει τεράστια πρόβλημα στην πολύ μικρή επιχείρηση που θα πρέπει να βοηθηθεί οπωσδήποτε με τρόπο που θα βρουν εκείνοι. Εμείς κάναμε όλες τις προσπάθειες από το Μάρτιο. Παράλληλα με την υγεία τη δική μας, μιλούσαμε και για την υγεία των επιχειρήσεων. Έχουμε φτάσει στο Σεπτέμβριο και την υγεία των επιχειρήσεων δεν την έχουμε δει από το κράτος. Από τις τράπεζες δεν περιμένουμε κάτι έτσι κι αλλιώς. Αυτό που έχει ανακοινωθεί για την Γ’ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής την περιμένουμε, αλλά όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται την κατάλληλη στιγμή. Θα πρέπει να πιστωθεί γρήγορα στους λογαριασμούς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτόματα να αποπληρώσουν υποχρεώσεις. Αυτό το χρονικό διάστημα τα έσοδα έχουν μειωθεί και η ανεργία έχει μεγαλώσει. Θα πρέπει να γίνουν πολλά για να βγάλουμε καθαρό το χειμώνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.