Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας έστειλε επιστολή στον ΔΕΔΔΗΕ και τον Διευθυντή της κ. Τακίδη επισημαίνοντας ότι έπειτα από τα έντονα παράπονα επιχειρηματιών-μελών τους, με την παρούσα επιστολή εκθέτουν τις αντιδράσεις τους σχετικά με τις συντηρήσεις του δικτύου. Μάλιστα χαρακτηρίζουν απαράδεκτο να προγραμματίζεται η συντήρηση του δικτύου σε περιοχές με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου εργασίας με σκοπό το ελάχιστο κόστος της εταιρείας και να επιβαρύνονται έτσι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι αυτών. Υπενθυμίζουν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές αποτελεί προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και όλων μας και ζητούν την έμπρακτη υποστήριξη σας με τον προγραμματισμό των εργασιών τους σε ημέρες και ώρες χαμηλής παραγωγικότητας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης γίνονται σε ώρες αιχμής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως ανέφερε “Στείλαμε μια επιστολή μετά από αρκετά παράπονα που αφορούσαν τις διακοπές της ΔΕΗ τις προγραμματισμένες όμως διακοπές μια και οι άλλες διακοπές ξέρουμε ότι δεν αφορούν στον τομέα ευθύνης τη ΔΕΗ αλλά τα καιρικά φαινόμενα. Οι προγραμματισμένες όμως είναι αυτές που μας προβληματίζουν μια και γίνονται σε ώρες αιχμής της αγοράς και οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να μείνουν κλειστές επιβαρυνόμενες και τα κόστη εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και η ώρα που θα κλείσεις ως κατάστημα είναι πρόβλημα».

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Και πρόσθεσε πως «Για αυτό και ζητήσαμε τα προγράμματα να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργούν θέματα. Να γίνονται οι συντηρήσεις σε ώρες απογευματινές  ή νύχτα ή Σαββατοκύριακο που αρκετές επιχειρήσεις δεν είναι σε λειτουργία και δεν θα χρειασθεί να σταματήσουν την λειτουργία τους.

Εμείς ξέρουμε ότι αυτό γίνεται για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η εταιρεία και για να μην πληρώσει υπερωρίες, νυχτερινές αμοιβές ή αμοιβές αργιών. Κοιτάει το συμφέρον της που είναι ελάχιστο ως κόστος σε σχέση με το κόστος που θα επιβαρυνθούμε όλοι εμείς οι επαγγελματίες.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Όταν έρθει το ρεύμα με την υπέρ τάση καίγονται μηχανές, καίγονται μηχανήματα ηλεκτρονικά, και εκεί έχουμε και ένα σοβαρό κόστος για να επισκευάσουμε τα μηχανήματα μας. Η ΔΕΗ δεν αναγνωρίζει τέτοια δαπάνη και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοια προβλήματα όταν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.