Επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ζητώντας οι προμήθειες για την δομή Ασημακοπούλου να γίνονται από την Καβάλα

 Μία επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών σε ότι αφορά την δομή Φιλοξενίας προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο πρόεδρος της κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος σημείωσε πως οι προμήθειες πρέπει να γίνονται από την τοπική κοινωνία. Άμεσα θα επιδιώξουν μία συνάντηση με τον Διοικητή της.

Ο κ. Χατζηχρήστος τόνισε πως “Πράγματι όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές προσλήψεις και προμήθειες από τοπικές επιχειρήσεις στις δομές φιλοξενίας, όπου είναι εφικτό, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Η επιστολή εστάλη ήδη και όπως αναφέρει, κυρίως σε κοινωνίες που έχουν δεχθεί πρόσφυγες, πρέπει να λειτουργήσει η ανταποδοτικότητα. Ζητάμε, οι δομές φιλοξενίας να διοχετεύουν κατά το δυνατόν τις δαπάνες τους τοπικά με στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Δεν είναι κάτι περίεργο, μάλιστα ο κανονισμός της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ ορίζει ότι οι προμήθειες και οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται από την τοπική κοινωνία ώστε να μπορέσει να είναι καλύτερη και η απορρόφηση των δομών φιλοξενίας από την τοπική κοινωνία, να υπάρξει συνεργασία και να μην αισθάνεται η τοπική κοινωνία ότι έχει ένας βάρος και είναι κάτι το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα η ύπαρξη των προσφύγων”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στην επιστολή της, η Ομοσπονδία προτείνει συνεργασία με στόχο να εντοπιστούν οι κατηγορίες προϊόντων που προσφέρονται για τοπικές προμήθειες καθώς και να εκπονηθούν και να τυποποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Καταλήγει δε επισημαίνοντας ότι «η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας αποτελεί για όλους μας ένα σημαντικό στοίχημα. Η συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και αποφασιστικά στον κοινό στόχο. Και όλα αυτά με το διορισμό του διοικητή στη δομή ελπίζουμε να φέρουν αλλαγή. Α επιδιώξουμε και συνάντηση μαζί του για να δούμε τον τρόπο που θα συνεργαστούμε. Οι εποχές είναι δύσκολες, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι δυνατότητες υπάρχουν και ό, τι εργαλείο μας δίδεται.

Μέχρι τώρα υπήρχε ένα θολό τοπίο των δομών φιλοξενίας μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που διαχειριζόταν τα πάντα. Με την έλευση των διοικητών νομίζουμε ότι και επειδή κατάλαβαν ότι κάτι καλό θα φέρουν τις αλλαγές. Είναι μια κίνηση που έγινε και από τους νομούς Δράμας και Σερρών διότι και εκεί υπάρχουν δομές και επομένως πρέπει να τα δούμε όλα αυτά συγκεντρωτικά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλο το σκηνικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.