ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας έστειλαν οι φορείς της Καβάλας για την εκ νέου ενεργοποίηση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας  έστειλαν οι φορείς της Καβάλας για την εκ νέου ενεργοποίηση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη είναι τραγικό να μην λειτουργεί η εν λόγω γραμμή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η προσπάθεια είναι συνολική. Συναινούν όλοι οι φορείς. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει το πρόβλημα της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου, όσον αφορά τα λιγοστά δρομολόγια ακόμη και το καλοκαίρι σε σχέση με τη γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα. Το έχουμε θίξει πολλές φορές. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το χερσαίο τμήμα της πόλης που τα δρομολόγια και η επικοινωνία με το νησί υπάρχει με ελάχιστα δρομολόγια. Ειδικά το χειμώνα υπάρχουν μέρες χωρίς δρομολόγια. Το φάσμα δεν είναι μόνο εμπορικό, κάτι το οποίο προτάσσουμε εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος. Είναι και ιατρικό το θέμα, γι’ αυτό και συνυπογράφουν ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. Είναι συνολικά ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο για να λυθεί θα πρέπει να έρθουν τα δρομολόγια στην Περιφέρεια όπως ήταν παλιά στη Νομαρχία.

Δεν υπάρχει με το ΣΑΣ και το υπουργείο περίπτωση να αλλάξει ποτέ τίποτα, έτσι όπως είναι δομημένη η κατάσταση. Θα υπάρχουν 2-3 δρομολόγια το χειμώνα και λίγο περισσότερα το καλοκαίρι. Είναι τραγικό και ντροπή για μία περιοχή ανεπτυγμένη τουριστικά όπως η Καβάλα και η Θάσος, να συμβαίνει αυτή η κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Πέρα του οικονομικού, υπάρχει η κοινωνική ευαισθησία και κάποιοι άλλοι όροι που μπαίνουν στο παιχνίδι και δεν μπορεί η πρωτεύουσα να είναι αποκομμένη ενώ μια άλλη περιοχή που συμφέρει οικονομικά, να είναι με περισσότερα δρομολόγια. Είναι λάθος που πρέπει να διορθωθεί».

ΠΑΡΑΜΕΠΟΡΙΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «είτε λέγεται δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου, είτε λέγεται παραεμπόριο κι άλλα ζητήματα. Και για να πάμε σε άλλο θέμα, το Σάββατο μοίραζαν γαρδένιες και κάθε λογής φυτά και λουλούδια άνθρωποι που λειτουργούν στο πεζοδρόμιο παραεμπόριο. Εκεί δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί; Το στεγασμένο εμπόριο μπορεί να ελεγχθεί ανά πάρα στιγμή. Σωστά γίνονται οι έλεγχοι, ειδικά μετά το άνοιγμα των καταστημάτων που πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής. Αλλά για το παραεμπόριο κάθε χρόνο πρέπει εμείς να αναδεικνύουμε το θέμα; Σε άλλη πόλη ζουν όσοι έχουν την εποπτεία των ελεγκτικών μηχανισμών; Η αγανάκτηση είναι πολύ μεγάλη για πολλά θέματα. Να κανονίσουν να κάνουν κάποιοι σωστά τη δουλειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *