Κύριο άρθροΠολιτική

Επισκέψεις χθες του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου σε «Αγία Μαρίνα» και ΠΝΟΗ

Στο πλαίσιο της δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», που εξελίσσεται σε όλη την επικράτεια υπό την αιγίδα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο του κόμματος υπό τον συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, επισκέφθηκε χθες  δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Καβάλας και ειδικότερα τη «Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα» και το Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «Πνοή».

Η συγκεκριμένη σε πανελλήνια έκταση δράση, στοχεύει στην ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ηθική συμπαράσταση και στην έκφραση ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά τους και στην ανάπτυξη συνεργασίας με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος στις σύντομες δηλώσεις του τόνισε πως «Στόχος των επισκέψεών μας είναι να δούμε τις εκκρεμότητες και τις δυσλειτουργίες και πόσες από αυτές μας έχουν προκύψει τώρα τελευταία που η πολιτεία με μεγαλύτερη καθυστέρηση ανταποκρίνεται στην υποχρέωση της να στηρίξει το κοινωνικό κράτος. Είναι κάτι που πρέπει να το καταγράψουμε, ιδίως όταν στο τιμόνι της πολιτείας βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι μας έχουν πει πολλά για την κοινωνική τους ευαισθησία, αλλά στην πράξη άλλα αποδεικνύονται. Πρέπει επίσης να δούμε ενδεχομένως που θα μπορούσαμε να παρέμβουμε για να τονώσουμε δομές που αυτές τις εποχές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ενισχυμένες». Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε  ο κ. Παναγιωτόπουλος χθες το μεσημέρι  έξω από τα γραφεία της «Πνοής».

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

«Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που μας επισκέπτεται. Με τον κ. Παναγιωτόπουλο είχαμε συνεργαστεί και με δικές του προσπάθειες είχε κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας», όπως και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας «ΣτηρίΖΩ». Θέλω να κάνω μια παράκληση στους ιθύνοντες. Το εθελοντικό δυναμικό σε όλη την Ελλάδα είναι ένα κύτταρο ζωντανό. Θα πρέπει να μην απογοητεύεται από την τρομακτική γραφειοκρατία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό κράτος. Να υπάρξει μια εκλογίκευση όλων των διαδικασιών. Τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά κι όχι να ανακυκλώνονται πολιτικές που στο τέλος καταντούν στείρες», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Χατζηβαρύτη εκ μέρους της «Πνοής».

 «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»  

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλους, συνοδευόταν και από την πρόεδρο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, κ. Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία επισήμανε ότι οι οφειλές της «Αγίας Μαρίνας» προς το Ι.Κ.Α. ανέρχονται στις 396.000 ευρώ. Η κ. Φιλιππίδου, ανέφερε ότι οι πραγματικές οφειλές του ιδρύματος, χωρίς τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στις 270.000 ευρώ και ζήτησε την άμεση παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να προχωρήσει το «πάγωμα» του χρέους, ώστε να μπορέσει το ίδρυμα να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα ή να ενταχθεί στην «ομπρέλα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. και να περάσει στο δημόσιο. Ειδάλλως, χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις και με τους εργαζόμενους να έχουν λαμβάνειν μισθούς, η «Αγία Μαρίνα» θα έχει «ζωή» για ένα περίπου μήνα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *