Επισκέφθηκαν την πόλη της Καβάλας δημοσιογράφοι από την Αθήνα με σκοπό την τουριστική προβολή της

Την Τρίτη το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα «Πορεία του τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα  Καβάλας». Προτάσεις και δράσεις για την τουριστική προβολή της  Καβάλας». Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Παναγιώτης Αγγελίδης σημείωσε ότι το κυριότερο κομμάτι της σύσκεψης ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Τρίτη έγινε μία σύσκεψη με αντικείμενο τον τουρισμό της περιοχής. Κατά την προσωπική μου άποψη το να μιλάμε για τον τουρισμό αυτήν την εποχή είναι λίγο αργά από τη μία, αλλά από την άλλη έχει ενδιαφέρον το υγειονομικό κομμάτι και τα πρωτόκολλα. Έτσι κι αλλιώς ο δήμος Καβάλας μέσω της Δημωφέλεια διαχειρίζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και κάνουμε συνέχεια πολλές προσπάθειες για τον τουρισμό. Η δική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε κάθε περιοχή να προβάλει τα πλεονεκτήματα, τις ομορφιές της. Η Θάσος, η Ελευθερούπολη, το Παγγαίο, ο Νέστος. Αλλά θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να έχουμε κι έναν κοινό βηματισμό σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και να συνενώσουμε κάποιους πόρους ώστε να προβάλλουμε την περιοχή γενικότερα. Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον να συμβεί χθες. Εδώ δεν μπορέσαμε να βρούμε κοινό βηματισμό υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα τον βρίσκαμε τώρα που η κατάσταση είναι διαφορετική; Αν μπορώ να πω κάτι για τη σύσκεψη είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η παρουσία των γιατρών οι οποίοι μας θύμισαν ότι ο ιός υπάρχει ακόμη, ότι πρέπει να το διαχειριστούμε το πράγμα διαφορετικά και ώ μη γέννητω τι πρέπει να κάνουμε αν συμβεί ξαφνικά να έχουμε πολλά κρούσματα στην πόλη μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Η δική μου πρόταση είναι να συνενώσουμε κάποιους πόρους όλοι, ούτως ώστε να τους διαχειριστούμε αν συμβεί κάτι. Πώς να το διαχειριστούμε επικοινωνιακά για να πείσουμε τον κόσμο ότι η πόλη μας εξακολουθεί και είναι ασφαλής».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Για την επίσκεψη των Αθηναίων δημοσιογράφων με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης είπε ότι «η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της πόλης και της υλοποίησης του τουριστικού προγράμματος που έχει αναθεωρηθεί αρκετές φορές λόγω της πανδημίας. Είχαμε για 2-3 μέρες τρεις δημοσιογράφους από ΜΜΕ των Αθηνών, του τουριστικού και του οικονομικού ρεπορτάζ. Τους φιλοξενήσαμε, τους ξεναγήσαμε. Έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα μεταφέρουν τις καλές εντυπώσεις και πληροφορίες, τις εικόνες από την όμορφη πόλη μας. Αυτό το κάναμε για να ενισχύσουμε και τον εγχώριο τουρισμό.

Το μήνυμα είναι διπλό. Εστιάζουμε περισσότερο στον οδικό τουρισμό που έχει να κάνει με τις όμορες βαλκανικές χώρες και στον εγχώριο τουρισμό. Το προφανές μήνυμα είναι οι ομορφιές και τα ενδιαφέροντα του τόπου και από την άλλη η Καβάλα είναι μια ασφαλής πόλη που διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά την υγειονομική κρίση. Έχουμε σύγχρονο νοσοκομείο, ένα νησί που είναι πάρα πολύ κοντά σε δομές, ένα αξιόλογο Κέντρο Υγείας, οπότε το μήνυμά μας είναι ελάτε στην Καβάλα, είμαστε πόλη που διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά αυτήν την κρίση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.