ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιπλέον πτήσεις  από την Καβάλα για Αθήνα από την Aegean Airlines

Μία συνάντηση με στελέχη της Aegean Airlines είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, μαζί με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κα Αναστασία Ιωσηφίδου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα για τα δρομολόγια Καβάλας – Αθήνας. Ο κ. Αντωνιάδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε  ότι «μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στη Νομαρχία Καβάλας, συστήθηκε μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τη Δημωφέλεια, από το Επιμελητήριο και από εμένα και γι’ αυτό το λόγο χθες (σ.σ. προχθές) πήγαμε στην Αθήνα –ο κ. Δέμπας, η κα Ιωσηφίδου και εγώ- όπου συναντήσαμε την υπεύθυνη της Aegean της βόρειας Ελλάδας, την κα Σιδηροπούλου, η οποία μας ανακοίνωσε και ένα ακόμη ευχάριστο νέο σε σχέση με τα δυσάρεστα που είχαμε μέχρι τώρα. Ότι μπαίνει ακόμη μία πτήση πρωινή, δηλαδή θα υπάρχει αυθημερόν Καβάλα-Αθήνα. Επομένως θα έχουμε τρεις αυθημερόν πτήσεις από Καβάλα προς Αθήνα, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Αυτό είναι το θετικό, παίρνουμε ακόμη μία πτήση, δηλαδή θα έχουμε μία πρωινή και μία βραδινή, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη και παραμένουν οι μονές, την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Το δεύτερο θετικό είναι ότι οι ώρες, πια, είναι πιο προσιτές. Οι πρωινές πτήσεις από Καβάλα τη Δευτέρα, την Τρίτη και Τετάρτη είναι περίπου στις 6.30 με 7 το πρωί. Επομένως όποιος θέλει να κατέβει στην Αθήνα για να εκπληρώσει κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί και τον βολεύουν οι ώρες σε σχέση με τις σημερινές που έχουμε, περίπου 11 και 11.30 που είναι σήμερα από Καβάλα προς Αθήνα. Και το τρίτο θετικό είναι ότι μπαίνουν τα air bus των 170 θέσεων που σημαίνει ότι περισσότεροι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από και προς Αθήνα, που σημαίνει ότι πέφτουν και οι τιμές των εισιτηρίων. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί που έκανα μία έρευνα αγοράς για τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, είδα ότι οι τιμές για τις συγκεκριμένες μέρες –Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη- «πάνε- έλα», είναι περίπου 150 ευρώ, σε σχέση με τα 240 που είναι σήμερα. Επομένως πέφτει και η τιμή κι αυτό είναι πολύ θετικό για τους κατοίκους όχι μόνο της Καβάλας αλλά και των όμορων περιοχών»

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, δεν σταματάμε εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε και με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία αλλά και με άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους και νομίζω ότι πράγματι η αντίδραση που είχαμε, όλων των φορέων, πιάνει σιγά- σιγά τόπο. Από τις 7 πτήσεις που είχαμε την εβδομάδα, τις έχουμε κάνει 10 και συνεχίζεται φυσικά η προσπάθεια να τις αυξήσουμε κι άλλο. Χρειαζόμαστε περισσότερες πτήσεις από Καβάλα για Αθήνα και μάλιστα το θετικό είναι ότι πέφτουν και οι τιμές. Αυτό είναι πολύ θετικό, κατά την άποψή μου. Από τα 230-240 ευρώ που είχαμε σήμερα, πέφτουν περίπου στα 140 και 130. Και μάλιστα, τις μονές ημέρες που έχουμε μόνο μία πτήση προς Αθήνα, οι τιμές είναι περίπου 35-40 ευρώ κι αυτό, επαναλαμβάνω, έχει βοηθήσει πάρα πολύ η πτήση με air bus που έχει βάλει η συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί έχουν πια 180 θέσεις σε σχέση με τα μικρά αεροπλάνα που είχαμε, τα 60άρια και τα 70άρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *