Επιλύθηκε το θέμα του προβλήματος με το υπαίθριο πάρκινγκ της Ροδόπης με μία τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή

 

 

 

Επιλύθηκε το θέμα του προβλήματος με το υπαίθριο πάρκινγκ της Ροδόπης με μία τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη σύντομα θα επαναλειτουργήσει το πάρκινγκ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ένα σοβαρό θέμα για την πόλη, μια αρρυθμία που πήγε να δημιουργηθεί με επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό, ήταν το κλείσιμο του πάρκινγκ της Ροδόπης. Ξέρουμε την ιστορία πώς ξεκίνησε, κάποιοι που ευαγγελιζόταν υποτίθεται τη νομιμότητα, δηλαδή ο Σύνδεσμος Στεγασμένων Πάρκινγκ που εδρεύει στην Αθήνα. Προφανώς υπήρχαν πίσω άλλα συμφέροντα. Μετά την καταγγελία του συνδέσμου και με υποστηρικτές μέσα από την πόλη μας, έγιναν προσφυγές, δικαιώθηκαν και έτσι υποχρεώθηκε η Αντιπεριφέρεια να κλείσει το πάρκινγκ. Ο λόγος ήταν ότι βασική προϋπόθεση για άδεια λειτουργίας είναι η χρήση γης, ό,τι προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης. Στη δική μας περίπτωση προβλεπόταν πράσινο από πάνω και από κάτω υπόγειο πάρκινγκ. Σ’ αυτήν την περίπτωση το υπέργειο πάρκινγκ δεν επιτρέπεται.

Το πάρκινγκ λειτουργεί από το 2004 και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Όταν έκλεισε, έπρεπε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Απευθυνθήκαμε στην αρχή σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που τυγχάνει ο δικηγόρος κ. Μέλισσας να είναι Καβαλιώτης. Δεν υπήρχε τρόπος να λειτουργήσει ξανά το πάρκινγκ παρά μόνο αν γινόταν μια τροπολογία για να μπορέσει να δοθεί μία παράταση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις σημειακές αλλαγές στο πολεοδομικό, για να επιτρέπεται και το υπέργειο πάρκινγκ. Οι διαδικασίες όμως να αλλάξει το Σχέδιο Πόλης είναι χρονοβόρες και μπορεί να πιάσει 3-4 χρόνια.

Αυτό που λέει η τροπολογία για την Κέρκυρα και για μας είναι ότι δίνεται παράταση 3 ετών για τη χρήση που είχε μέχρι σήμερα για να προλάβουν να γίνουν οι αλλαγές. Κι αν έχεις κάνει όλες τις ενέργειες και δεν έχει έρθει ακόμη η έγκριση, σου δίνει παράταση για άλλα 3 χρόνια. Αυτή η τροπολογία έχει περάσεις τη Βουλή για ψήφιση και εντός των ημερών θα ψηφιστεί. Από ‘κει και πέρα θα πρέπει να βγάλει άδεια λειτουργίας η Αντιπεριφέρεια και να ανοίξει το πάρκινγκ. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει άλλες 2-3 βδομάδες».

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΩΝΕΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «ακούστηκαν διάφορες φωνές. Με το που ανακοινώθηκε η τροπολογία από τον κ. Παναγιωτόπουλο, κάποιοι χάσαν τη λαλιά τους. Δεν τους άρεσε αυτή η εξέλιξη διότι θέλουν η πόλη να ταλαιπωρείται και να το χρεώνεται ο Μουριάδης, ότι αυτός έκλεισε το πάρκινγκ. Επίσης βγήκαν και οι σωτήρες που είπαν ότι μεσολάβησε ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος αλλά όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, που είχαν προτείνει αυτοί και συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος  κα Ιωσηφίδου. Είχε προτείνει ότι με βάση μια διάταξη, σε πλατείες μπορεί να γίνει πάρκινγκ αρκεί να υπάρξει μια έκθεση από την Τεχνική Υπηρεσία και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να είναι ελεύθερο το πάρκινγκ. Ήταν κάτι που το ψάξαμε., μαζί με όλους τους δικηγόρους μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Όλοι οι άλλοι δικηγόροι είπαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση της κας Ιωσηφίδου γι’ αυτό και δεν ήρθε στην επόμενη συνάντηση της επιτροπής. Στείλαμε ερώτημα στο υπουργείο συγκοινωνιών και μας είπαν ότι όντως δεν γίνεται. Η κα Ιωσηφίδου επειδή προφανώς θεωρεί τον εαυτό της νομική αυθεντία, επιμένει στην πρότασή της λέγοντας ότι ταλαιπωρούμε τους δημότες 8 μήνες. Όλα αυτά είναι δικολαβίστικα και δημαγωγικά για να δείξει στον κόσμο ότι ο Μουριάδης σας ταλαιπώρησε 8 μήνες κι εγώ η καλή είχα τη λύση. Δεν πειράζει, ο καθένας κρίνεται από τα έργα του. Ο καθένας έχει το σκεπτικό του και το δικό μου είναι ότι το θέμα έπρεπε να λυθεί.

Αυτό μου έδειξε και κάτι άλλο. Όταν ξεκίνησα την ενασχόληση με τα κοινά το 2010, υπήρχαν δήμαρχος και αντιπολίτευση με νοοτροπία πολύ διαφορετική. Την προηγούμενη θητεία ήμουν αντιπολίτευση αλλά δεν είχα δει τότε ευαισθητοποίηση από την κα Ιωσηφίδου διότι υπήρχε τότε η πλειοψηφία και δεν υπολόγιζαν κανέναν. Τώρα η κα Ιωσηφίδου ξαφνικά τα θυμήθηκε όλα. Που είναι οι λύσεις όταν ήταν διοίκηση επί 5 χρόνια. Ποιο θέμα έλυσαν; Ανατρέξτε και θα δείτε ότι δεν έχει λυθεί κανένα από τα σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη. Ότι δεν τους βοηθούσε η κυβέρνηση δεν είναι δικαιολογία. Είναι θέμα συνεργασίας. Αυτήν τη στιγμή η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει αγαστή συνεργασία με τους βουλευτές της πόλης, ιδίως με τους τρεις κυβερνητικούς οι οποίοι έχουν αυτήν τη στιγμή τη δύναμη. Διότι και οι δύο πλευρές πιστεύουμε στο καλό της πόλης. Ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό της πόλης και όχι για το καλό του Παναγιωτόπουλου ή του Μουριάδη. Για το πάρκινγκ της Ροδόπης ήμασταν από την πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με το γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου και βοηθούσαν επίσης με τις ερωτήσεις που έκανε ο βουλευτής  κ. Πασχαλίδης που επισκεπτόταν το υπουργείο για να δει πώς πάει η τροπολογία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στους βουλευτές που δεν κοιτάζουν τι είναι ο Μουριάδης αλλά ποιο είναι το καλό των δημοτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση