Κύριο άρθροΠολιτική

Επικριτικός ο πρώην βουλευτής  Γιάννης Πασχαλίδης  για τα όσα συμβαίνουν στο ΕΚΑΒ….

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρει τα εξής για το ΕΚΑΒ:

«Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 επισκέφτηκε το τοπικό παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μυλωνάς Μιλτιάδης (μόλις 6 μήνες θητεία στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ). Χωρίς ουδεμία ενημέρωση στο τοπικό Παράρτημα του ΕΚΑΒ, αλλά μόνο στον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και συνοδευόμενος από στελέχη του, ένας εκ των οποίων ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δράμας και ένας εκ του ΕΚΑΒ Αθηνών, προχώρησε σε αντικαταστάσεις υπευθύνων τόσο στο τοπικό Παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας, όσο και στον Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας, επωφελούμενος της πρόσφατης  παραίτησης του Διευθυντή του Παρατήματος.

Αντικαταστάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ουδεμία εξήγηση και χωρίς αιτιολογία, υπάλληλοι με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, όπως ο Υπεύθυνος του Γραφείου Κινήσεως (υπάλληλος με πρόσληψη 1995 από υπάλληλο με πρόσληψη 2004), ο Υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης (υπάλληλος με πρόσληψη 1995 από υπάλληλο με πρόσληψη 2004) και η Υπεύθυνη Τομέα ΕΚΑΒ Δράμας  (υπάλληλος με πρόσληψη 2000 από υπάλληλο με πρόσληψη 2006).

Πέραν των ανωτέρω συστάθηκε και θέση Υπευθύνου Συντονιστικού Κέντρου, με την τοποθέτηση ενός υπαλλήλου από την κίνηση των ασθενοφόρων (πρόσληψη 2004), κάτι που έως σήμερα δεν υπήρχε στο Τοπικό Παράρτημα, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζομένων που επιχειρούν στην κίνηση και όπως καταγγέλλονταν με δελτία τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας, είχε ήδη μειωθεί κατά πολύ από προηγούμενες ενέργειες της διοίκησης.

Κατά την διήμερη επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κου Μυλωνά Μιλτιάδη, όπου περιφερόταν μαζί με τους ως άνω συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο της Καβάλας, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή και η κάλυψη της θέσης του παραιτηθέντος Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας από Ιατρό του Νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα χρέη Διευθυντή να ασκεί πλέον Ιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει να τονιστεί σ’ αυτό το σημείο πως το Φεβρουάριο του 2016, η προηγούμενη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Καβάλας, Ιατρός του Νοσοκομείου Κομοτηνής και νυν Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, αντικαταστάθηκε από Ιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας, με το αιτιολογικό ότι η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το τοπικό Παράρτημα, δυσχέραινε το συντονιστικό της έργο!

Διερωτάται πλέον κανείς, λοιπόν, για το τι συμβαίνει στο ΕΚΑΒ Καβάλας, όταν από τις αλλεπάλληλες αλλαγές που έχει προβεί η Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ το τελευταίο εξάμηνο και τις επιλογές με θολά και αδιαφανή κριτήρια, ποιος είναι ο στόχος της και ο σχεδιασμός για το ΕΚΑΒ της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας.

 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία και το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μυλωνάς, έστειλε στον Εισαγγελέα εργαζόμενους του ΕΚΑΒ για σεμινάρια Εκπαίδευσης BLS που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Καβάλας τα τελευταία χρόνια, εισπράττοντας κόμιστρο 10 Euro, πριν προχωρήσει σε εσωτερική διερεύνηση του θέματος διεξάγοντας την απαιτούμενη έρευνα, όταν στην διαδικτυακή σελίδα του ΕΚΑΒ με μια πρόχειρη ματιά, θα δει κανείς αυτά τα σεμινάρια να αναφέρονται στις δράσεις του εκπαιδευτικού έργου του ΕΚΑΒ. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως τα ανωτέρω σεμινάρια διοργανώνονται από ευρωπαϊκό φορέα με σκοπό την εκπαίδευση των εργαζομένων στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και πως, από τα 10 ευρώ, τα 6 δίνονται στον ευρωπαϊκό φορέα και τα υπόλοιπα στο σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τη επιδιόρθωση μηχανημάτων και την κάλυψη υλικοτεχνικών ελλείψεων.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ως άνω δίωξη για τα σεμινάρια αυτά είχε προαναγγελθεί από τον ένα εκ των δύο συνδικαλιστών που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Μυλωνά, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δράμας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που θα διερευνήσει πλέον ο Εισαγγελέας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι όλες αυτές οι κινήσεις της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, σκοπό δεν έχουν να λύσουν προβλήματα στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας, αλλά να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Κάτι τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν πως το ισχυριζόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Πρώτης Φοράς Αριστεράς έπαψε να υπάρχει ή δεν υπήρξε ποτέ…

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Γιάννης Πασχαλίδης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *