Επικριτικός για άλλη μία φορά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών, Λεωνίδας Παππάς, για τα μετωπικά διόδια στην Άσπρη Άμμο

Επικριτικός εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς για τα μετωπικά διόδια στην Άσπρη Άμμο. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι αδιανόητο να πληρώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι διόδια ενώ μετακινούνται στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το πρόβλημα ανακύπτει για τους Καβαλιώτες που αναγκάζονται καθημερινά να διέρχονται από τα διόδια για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό σημαίνει μια μηνιαία οικονομική επιβάρυνση της τάξης των 70 ευρώ. Μέσα στο κλίμα της αύξησης του πληθωρισμού καλούνται να επιβαρύνονται με άλλα 70 ευρώ, διότι κάποιοι δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε να πάρουν για να λύσουν ένα αυτονόητο πρόβλημα το οποίο μερικά χιλιόμετρα πιο ανατολική και πιο δυτικά είναι λυμένο. Κι από το να ακούμε δηλώσεις περί δυσκολίας και απαισιοδοξίας θα προτιμούσαμε να παλέψουν να πετύχουν το αυτονόητο. Σε άλλες κοντινές περιοχές οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν απαλλαγή από τα διόδια.

Εδώ μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Ξεκίνησε η λειτουργία των μετωπικών διοδίων και οι Καβαλιώτες που πηγαινοέρχονται, δυστυχώς καταβάλλουν αυτό το τέλος».

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είπε ότι «εδώ και μέρες, από τότε που προέκυψε το πρώτο θέμα, έχουν περιέλθει σε γνώση μου τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις Καβαλιωτών που η πρώτη τους κατοικία βγαίνει σε πλειστηριασμό μέσω των funds που πουλήθηκαν αυτά τα δάνεια. Το προσεχές διάστημα το πρόβλημα θα είναι τρομακτικό. Οι εκπρόσωποι αυτών των funds δίνουν ραντεβού και βλέπουν από κοντά τους δανειολήπτες, αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα χωρίς καμία θεσμική εγγύηση. Πετάχτηκε έξω η δικαιοσύνη. Ο Νόμος Κατσέλη που έσωσε εκατομμύρια Έλληνες καταργήθηκε και πάμε σε καταστάσεις που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει το νόημα και την έκτασή τους.

Το 2010 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το Νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Από το 2010 μέχρι το 2015 ψηφιζόταν κάθε χρόνο Νόμος για την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Το 2015 που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε αυτήν την απαγόρευση για 3 χρόνια, το 2018 όμως σταμάτησε. Επίσης, έδωσε τη δυνατότητα με Νόμο να πωλούνται τα δάνεια σε ξένα funds χωρίς πρώτα να απευθυνθούν σε αυτούς και να τους ρωτήσουν αν θέλουν και μπορούν να το εξαγοράσουν στο ίδιο χαμηλό τίμημα. Τους παρέκαμπταν θεωρώντας τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες. Ήρθε στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία κι απελευθέρωσε πλήρως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κατήργησε το Νόμο Κατσέλη με τον Νέο Πτωχευτικό στον οποίο είναι σχεδόν απίθανο να μπεις και δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα απαγόρευσης πλειστηριασμών. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν πάνω από 700 χιλιάδες δανειολήπτες. Εμείς προτείναμε απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους, δυνατότητα σε αγρότες και κτηνοτρόφους ακόμη κι αν τους έχει κατασχεθεί η γη να μπορούν μέρος αυτής να τη χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους και απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με κάθε τρόπο. Και φυσικά να υποχρεούνται οι τράπεζες πριν πουλήσουν τα δάνεια των οφειλετών να απευθύνονται πρώτα στους Έλληνες δανειολήπτες και μετά να προχωράν τη διαδικασία. Είναι ρυθμίσεις απολύτως απαραίτητες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *