Κύριο άρθροΠολιτική

Επικριτική η  Συμπαράταξη Πολιτών για Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου Καβάλας

Η παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  με επικεφαλής τον κ. Βέρρο Άρη τονίζει τα εξής:

«Για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφανή τρόπο, η έλλειψη σχεδιασμού από μεριάς διοίκησης του Δήμου καθώς  το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 στερείται της στοιχειώδους οραματικής και κοινωνικά δίκαιης προοπτικής.

Η διοίκηση της κ Τσανάκα θεωρεί άνευ σημασίας την  ύπαρξη αιτιολογικής έκθεσης του Τεχνικού Προγράμματος  με  την αποτύπωση των προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων  του. Επιπρόσθετα, είναι απορίας άξιο, γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν κατατέθηκε μαζί με τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Αλήθεια, πόσο τοις εκατό του προϋπολογισμού καλύπτει το Τεχνικό Πρόγραμμα; Υποπτευόμαστε, ελάχιστο.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται η άνιση κατανομή των έργων χωρίς ιδιαίτερη πρόβλεψη για έργα που θα εκτείνονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες και κοινότητες. Ενδεικτικά, απουσιάζουν έργα υποδομών για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Περιγιαλίου, έργα αποκατάστασης οδοστρωμάτων, έργα αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου κλπ Ακόμη θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα πρόταση αξιοποίησης και ανάδειξης των καπνοθηκών και των χώρων που τις περιβάλλουν . Οι καπναποθήκες  αποτελούν ζωντανή ιστορία της περιοχής μας και είναι σημαντικής πολιτισμικής – αρχιτεκτονικής αξίας. Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν προβλέπονται έργα αυτεπιστασίας, γεγονός που στερεί το Δήμο από ποιοτικά έργα, τα οποία –εκτός όλων των άλλων-  στερούν και θέσεις εργασίας στη σημερινή δύσκολη κοινωνική συγκυρία που η  ανεργία καλπάζει.

Για αυτό βεβαίως ευθύνεται και η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες πριν την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος . Αλήθεια, είναι σύμφωνοι οι πολίτες της Καβάλας για τις προτάσεις  του Τεχνικού Προγράμματος; Ρωτήθηκαν γι αυτές; Η διοίκηση προφανώς αρκέστηκε σε μία κατ’ επίφαση διαβούλευση-άλλοθι στον δημαρχοκεντρικό τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Η ανεπάρκεια του Τεχνικού Προγράμματος θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα στην πράξη. Για μία ακόμα φορά τονίζουμε πως και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα είναι μακριά από τη δική μας λογική και το δικό μας όραμα για την πόλη της Καβάλας για αυτό το λόγο, μένοντας πιστοί στις Αρχές μας το καταψηφίσαμε.

Η Συμπαράταξη Πολιτών, για μία ακόμα φορά τονίζει την ανάγκη απαγκίστρωσης από τον διαχειριστικό τρόπο με τον οποίο  η διοίκηση χειρίζεται  το τεχνικό πρόγραμμα το οποίο  στερείται οράματος και  διάθεσης διεκδίκησης, ενός προγράμματος προσκολλημένο στο σήμερα  χωρίς  προοπτική για το μέλλον

Φαίνεται ότι η διοίκηση  της κ. Τσανάκα δεν φέρνει την ΑΝΑΣΑ στον Δήμο μας αλλά την ΑΣΦΥΞΙΑ .

 

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ο επικεφαλής

ΑΡΗΣ ΒΕΡΡΟΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *