ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επιδοτούμενο σεμινάριο τηλεκατάρτισης για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Το Επιμελητήριο Καβάλας κοινοποίησε ένα σεμινάριο επιδοτούμενο τηλεκατάρτισης για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας έκανε γνωστό ότι η επιδότηση είναι 5 ευρώ την ημέρα ενώ οι συμμετοχές δηλώνονται έως 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένο είπε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο που το έχει ξεκινήσει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας. Παρ’ όλο που βιώνουμε αυτήν την κρίση, κάποια πράγματα είναι σε εξέλιξη, η ζωή συνεχίζεται. Κάποιες επιχειρήσεις ακόμη διατηρούνται έστω και με δυσκολίες, αυτήν την εποχή. Είναι ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και παράλληλα ένα εξειδικευμένο σεμινάριο, επιδοτούμενο, που αναφέρεται στο εξαγωγικό εμπόριο κυρίως για τον κλάδο του αλουμινίου και για τις κατασκευές αλουμινίου. Μπορούν όμως να το παρακολουθήσουν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων της οικονομίας. Είναι επιδοτούμενο με 5 ευρώ την ώρα και διαρκεί 70 και 80 ώρες, ανάλογα τη θεματική ενότητα που θα επιλέξει ο κάθε εργαζόμενος. Οι αιτήσεις είναι μέχρι τις 30 Απριλίου και εμείς σαν Επιμελητήριο το κοινοποιήσαμε και στα μέλη μας έτσι ώστε όποιος εργαζόμενος ή επιχείρηση θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να πάρει αυτήν την εξειδικευμένη τηλεκατάρτιση. Δεν έχει καμιά σχέση με τα voucher της τηλε-εκπαίδευσης για τους επιστήμονες, είναι κάτι διαφορετικό».

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «η στόχευση από ‘δω και πέρα για τέτοια σεμινάρια θα είναι ακόμη πιο έντονη. Όλη αυτή η οικονομική κρίση που θα φέρει πολλές αλλαγές, θα αυξήσει τα ποσοστά της ανεργίας και μάλιστα η εκπαίδευση σε διαφορετικούς κλάδους να διευρύνεται, νομίζω ότι θα το βλέπουμε πολύ πιο συχνά το επόμενο διάστημα. Αυτό σίγουρα είναι κάποιο πρόγραμμα που έχει σχέση με προηγούμενες εγκρίσεις αλλά σίγουρα από ‘δω και πέρα θα βλέπουμε τέτοια στοχευμένα προγράμματα για τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης. Πλέον κάποια επιχείρηση θα χρειάζεται στελέχη με άλλες γνώσεις ή θα δούμε μια μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού από τον έναν κλάδο στον άλλον. Άρα τέτοια προγράμματα θα είναι σε μια κατεύθυνση της γενικότερης γνώσης και της δια βίου μάθησης. Βασικά θα είναι και της οικονομικής ενίσχυσης, απαραίτητος πόρος για κάθε εργαζόμενο.

Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Το μέγεθος αυτής της ζημιάς με τον κορωνοϊό δεν το γνωρίζουμε ακόμη, καμιά οικονομία στην Ευρώπη δεν έχει έρθει ακόμη σε κανονικότητα. Ανακοινώνονται μέτρα, αλλά στη φάση που είμαστε δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτή η κρίση. Γίνεται όμως μια προσπάθεια και βλέπουμε ότι παίρνονται αποφάσεις έστω και με δυσκολία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσουν στο σύνολο της οικονομίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *