ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Επιδείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστήκαμε σε χρόνο «μηδέν» στα νέα δεδομένα» δήλωσε για τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης

Μεγάλη οικονομική ζημία υπέστη και ο κλάδος των Φροντιστηρίων της Καβάλας λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας κ. Αργύρη Μυστακίδη ο σύνδεσμός τους επέδειξε ευελιξία και προσάρμοσε τη διδασκαλία των μαθητών με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν αποτελέσαμε εξαίρεση. Βρεθήκαμε εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι γιατί επιδείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά, προσαρμοστήκαμε σε χρόνο «μηδέν» στα νέα δεδομένα και μπορέσαμε να κρατήσουμε σε μεγάλη πλειοψηφία των φροντιστηρίων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τους μαθητές κοντά μας μέσω του νέου εργαλείου που λέγεται τηλε-εκπαίδευση. Ανακαλύψαμε μια νέα διαδρομή που διαπιστώσαμε στην πράξη ότι είναι εξίσου αποτελεσματική. Και πολλές φορές παρέχει κι εργαλεία που δεν είχαμε φανταστεί. Βγαίνουμε σοφότεροι και με περισσότερα εργαλεία στα χέρια για το μέλλον».

ΜΕΛΛΟΝ

Για το μέλλον του κλάδου είπε ότι «η τρέχουσα χρονιά βρίσκεται προς το τέλος της. Η Α’ και Β’ Λυκείου ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους στο τέλος του μήνα. Με τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές πάντα πηγαίνουμε μέχρι τη στιγμή που θα δώσουν. Και είμαστε στο σχεδιασμό της θερινής περιόδου για τα καλοκαιρινά μαθήματα. Έχουν επιβληθεί χωροταξικοί περιορισμοί που μας δημιουργούν ζητήματα, διότι ο αριθμός μαθητών που μπορούν να φιλοξενηθούν διά ζώσης μειώνεται αισθητά. Έχουμε λάβει στη συντριπτική πλειοψηφία των φροντιστηρίων όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να κάνουν με ασφάλεια τα μαθήματά τους τα παιδιά. Ο νέος δρόμος που λέγεται τηλε-εκπαίδευση είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί νομίζω στον υπερθετικό βαθμό στο μέλλον. Το ακούγαμε, ξέραμε ότι είναι μία εναλλακτική μέθοδος, πλην όμως δεν είχαμε δοκιμάσει πως λειτουργεί. Μας ανάγκασε η κατάσταση αυτή και διαπιστώσαμε ότι έχει πολλά θετικά σημεία τα οποία θα τα αξιοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι σημαντικό ότι πρέπει να βλέπουμε κι αυτές τις δύσκολες στιγμές σαν μία ευκαιρία να κοιτάξουμε και προς μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε και η παγκόσμια οικονομική ιστορία αποδεικνύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις που δεν κλείνονται στο καβούκι τους, που βλέπουν λίγο έξω από το κουτί, μπορούν να δουν δυνατότητες και ευκαιρίες για να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες τους και να βγουν δυνατότερες και πιο ανταγωνιστικές. Νομίζω θα κριθούν πολλά στο σύντομο μέλλον κι όσοι θα επιδείξουν ευελιξία και προσαρμοστικότητα θα βγουν κερδισμένοι σε επιχειρηματικό επίπεδο και σε εξέλιξη.

Η περίοδος που ακολουθεί είναι απαιτητική για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Πέρασαν πολλά. Το τοπίο ξεκαθάρισε μόλις πέρυσι τον Ιούνιο που νομοθετήθηκε. Πρωτοφανές, διότι τα δεδομένα υπάρχουν από τη στιγμή που εισέρχονται οι μαθητές στο Λύκειο. Είναι μια φουρνιά παιδιών που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με την ασάφεια και τη ρευστότητα των θεμάτων των εξετάσεων. Τους έτυχε κι αυτό, ελπίζω να υπάρξει σύνεση και σοφία στις πανελλαδικές από τους αρμόδιους ώστε να δουν το θέμα της θεματοδοσίας με την πρέπουσα υπευθυνότητα που πάντα πρέπει να υπάρχει. Αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται να είμαστε ακόμη πιο σοβαροί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *