Κύριο άρθροΠολιτική

Επείγει η άμεση διευθέτηση του ζητήματος της ΒΦΛ σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη

Άμεσα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τη ΒΦΛ όπως τονίζει ο βουλευτής κ. Κώστας Μορφίδης, έτσι ώστε να λειτουργήσει κανονικά και πάλι το εργοστάσιο με όλους τους εργαζόμενους.  Μάλιστα ο κ. Μορφίδης επανέλαβε πως αν δεν λυθεί το θέμα μέσα στον Αύγουστο, οι βουλευτές θα παραιτηθούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Μορφίδης σημείωσε πως «η όποια καθυστέρηση και η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στην πόλη της Καβάλας νομίζω ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Και κοινωνικά που τα ζούμε καθημερινά, αλλά και οικονομικά και στη λειτουργία του εργοστασίου και στη λειτουργία της πόλης. Άρα λοιπόν θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρεθεί λύση για να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και να υπάρξει η πολυπόθητη εργασιακή ειρήνη για να σταματήσουν οι κόντρες, οι φασαρίες, οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μπορώ να πω ότι έχει φανεί μια καλή διάθεση από όλους τους φορείς της πόλης στη συγκέντρωση που είχαμε το περασμένο Σάββατο στο γραφείο της δημάρχου. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι της διοίκησης του εργοστασίου να αλλάξει στάση και να δείξει ότι αποδέχεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε με ένα συναινετικό τρόπο και να επανέλθουν οι άνθρωποι στην εργασία τους. Αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την πλευρά των δανειστών της βιομηχανίας που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να κάνουν αυτήν την παρέμβαση».

ΕΠΑΦΕΣ

Ερωτηθείς ο κ. Μορφίδης αν οι βουλευτές Καβάλας είχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα, σημείωσε πως «εμείς έχουμε ενημερώσει όσους εμπλέκονται με το θέμα, μεταφέραμε την εικόνα που έχουμε από την Καβάλα και το τι ακριβώς συμβαίνει με το εργοστάσιο. Νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει και αυτό το καταλάβαμε από το έγγραφο που έβγαλε το υπουργείο Εργασίας και τη θέση την οποία παίρνει που συνήθως δεν παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα. Πήρε θέση υπέρ των εργαζομένων, αυτό είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη για το ότι η θέση της κυβέρνησης είναι μαζί τους. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, συνεχίζουμε να ενημερώνουμε και να πιέζουμε στο να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η λύση που όλοι θέλουμε για να συνεχίσει η κανονική ζωή της πόλης και η λειτουργία του εργοστασίου, βεβαίως με την ανάκληση των απολύσεων. Πιστεύω ότι έχουν φτάσει οι μέρες, έχει περάσει ο χρόνος που είναι απαραίτητος λόγω του ότι έπρεπε να υπάρξει και έρευνα των στοιχείων και ενημέρωση όλων αυτών των πραγμάτων, κι από δω και πέρα είναι θέμα αποφάσεων που πρέπει να παρθούν άμεσα».

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Όσον αφορά το προσφυγικό θέμα, ο κ. Μορφίδης σημείωσε πως «το Σαββατοκύριακο θα γίνει η μεταφορά των προσφύγων από την Άσπρη Άμμο στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μιλάμε με ανθρώπους της περιοχής συνέχεια, προσπαθούμε να πούμε ότι 100 άτομα δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, φαντάζομαι ότι και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι το πιο πιθανόν είναι να μη γίνει τίποτα, αλλά έχουν παρακινηθεί από κάποιους που ποντάρουν στο μίσος και τη μισαλλοδοξία και νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι αυτή που θα αναιρέσει τις φοβίες τους ή θα αναιρέσει όλα αυτά που τους είπανε κάποιοι άλλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *