Κύριο άρθροΥγεία

Επαφές στο Νοσοκομείο είχε χθες ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Γάκης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Την πρώτη του συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τάσο Καρασαββόγλου , τον πρόεδρο του ΙΣΚ κ. Ξενοφώντα Κροκίδη και την Πρόεδρο του  Σωματείου Εργαζομένων του  Γενικού Νοσοκομείου είχε χθες το πρωί ο νέος Θεματικός Περιφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης στο γραφείο του πρώτου.

Όλοι μαζί συνομίλησαν για αρκετή ώρα για τα θέματα που αφορούν την κάθε πλευρά και στην συνέχεια έδωσαν πληροφορίες στον τοπικό τύπο για ότι ειπώθηκε στην συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου αρχίζοντας την ενημέρωση δήλωσε ότι

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στην ΑΜΘ κ Χρήστο Γάκη που είναι γνωστός, φίλος και συνεργάτης από παλιά. Η επαφή μας γίνεται στενότερη τώρα που έχει αναλάβει ένα αντικείμενο κοντά στα δικά μας και ότι κάνει το νοσοκομείο. Προσβλέποντας στην υποστήριξή του, του θέσαμε σήμερα υπ όψιν σημαντικά ζητήματα, τις ελλείψεις και την ανάγκη να φροντίσουμε να αγωνιστούμε από κοινού για να καλύψουμε όλα τα κενά και τις ελλείψεις αυτές.

Έχω την εντύπωση πως ο κύριος Γάκης αντιλαμβάνεται πολύ καλά με τι έχει να κάνει στην περίπτωση του ΓΝΚ, που είναι ένας καίριος πυλώνας του οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι και θα πρέπει να παραμείνει έτσι, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο γιατί έχει πολλά περισσότερο στο  μέλλον να προσφέρει. Με τον κ Γάκη θα είμαστε σε επαφή θα συζητάμε πάνω σε ότι είναι αναγκαίο να προωθήσουμε για θέματα της Καβάλας και του Νοσοκομείου της».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΑΚΗ

Ο Θεματικός Περιφερειάρχης Υγείας ς κ. Γάκης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι   «Πραγματοποίησα την επίσκεψή μου στο  ΓΝΚ, γιατί ήθελα να ενημερωθώ πλήρως για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε θέματα εξοπλισμού όσο και στο δυναμικό του.

Η εικόνα που επικρατεί όπως μας διαβεβαίωσαν είναι σε καλό επίπεδο, αν και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα που οδηγεί και σε θέματα δυσλειτουργιών , γιατί οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν πέρα του ωραρίου τους, γεγονός που επιφέρει κόπωση . Γίνονται προσπάθειες από το νοσοκομείο για να βρεθούν πόροι   και να εξασφαλιστεί προσωπικό και εξοπλισμός. Γίνονται προτάσεις προκειμένου να έρθει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία και θα δούμε τι μπορούμε από την πλευρά μας να παρέχουμε βάσει των νέων δυνατοτήτων σε θέματα οδηγών  για να εξυπηρετούνται ανάγκες του νοσοκομείου, θα δούμε τι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέσω της ΔΥΠΕ και μέσω των συνεργασιών και με τα άλλα νοσοκομεία, ώστε να εξασφαλιστούν ελλείψεις εκατέρωθεν από άλλα νοσοκομεία σε άλλα που υπάρχει πλεονάζων προσωπικό, που θα μεταφερθεί αλλού για να καλυφθούν οι ελλείψεις μεταξύ τους.

Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία. Το κλίμα είναι θετικό και νομίζω πως θα συνεργαστούμε καλά και θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν και που ταλανίζουν κυρίως την κοινωνία που είναι και αποδέκτης των υπηρεσιών υγείας και την απασχολεί πως θα συνεχιστεί από δω και πέρα η κατάσταση.

Αναφερόμενος σε πιθανή συνάντησή του  με τους βουλευτές για θέματα που αφορούν το νοσηλευτικό μας ίδρυμα και όλα τα υπόλοιπα, είπε ότι σε πρώτο στάδιο θα γίνουν επαφές με νοσοκομεία της Περιφέρειας με την Υγειονομική Περιφέρεια . Από κει και πέρα σε τοπικό επίπεδο θα συναντηθούμε με τους βουλευτές, κυρίως όμως με το υπουργείο , όπου εκεί θα ασκηθούν οι πιέσεις, προκειμένου να βρούμε λύσεις, πέρα από το κομμάτι της Αυτοδιοίκησης».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΚΡΟΚΙΔΗ

Μιλώντας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε πως  «εκείνο που πρεσβεύουμε εμείς, είναι κάθε νοσοκομείο να έχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό και να μην λειτουργούν με δανεισμούς από άλλα νοσοκομεία. Γι αυτό περιμένουμε τους επτά γιατρούς , αλλά και άλλους περισσότερους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται από δώ κι από κει ,αλλά πρέπει να περάσουμε σε μια ομαλότητα, ώστε κάθε νοσοκομείο να έχει το δικό του προσωπικό ιατρικό νοσηλευτικό ή διοικητικό. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με μπολιάσματα. Ευχόμαστε να περάσουμε σύντομα σε μια ομαλότητα.

Θέσαμε περιφερειακού χαρακτήρα θέματα και λέμε αυτό που λέμε πάντα, ότι δηλαδή τα προβλήματα των διπλανών νοσοκομείων και περιοχών γενικότερα, μας αφορούν άμεσα.

Θέσαμε και άλλα θέματα στα οποία η Αντιπεριφέρεια έχει  λόγο και ισχύ, όπως είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι πολύ επίκαιρο θέμα.

Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να είναι μακροχρόνιοι οι προγραμματισμού διετείς ή τριετείς, προκειμένου ο ανάδοχος να αρχίζει από τις αρχές του χρόνου και να γίνεται έγκαιρα η καταπολέμηση.

Άλλο θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα του πόσιμου νερού της περιοχής του Ν Καβάλας, η ποιότητα στις ακτές, που πρέπει η Αντιπεριφέρεια να παρακολουθεί γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας.

Ένα άλλο θέμα δημοσίου συμφέροντος που θέσαμε είναι η παντελής έλλειψη ιατροδικαστή στην Καβάλα και την Δράμα. Η Καβάλα ανήκει στους 29 Νομούς που δεν έχουν ιατροδικαστή και δεν είναι θέμα δημόσιας υγείας, αλλά θέμα δημοσίου συμφέροντος. Γιατί μετά από ένα θλιβερό συμβάν ταλαιπωρείται η οικογένεια του θανόντος.

Είναι κάτι που πρέπει να πιέσουμε όλοι για να έχουμε έναν ιατροδικαστή που θα εξυπηρετεί την Καβάλα .

Αυτή την στιγμή η πόλη μας και η Δράμα εξυπηρετείται από την Κομοτηνή, από τον κύριο Κιφνίδη  κατά κύριο λόγο και από τις Σέρρες , όπως και από Θεσσαλονίκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *