Κύριο άρθροΠολιτική

Επαφές με την ΕΤΑΔ για την Ακτή Καλαμίτσας είχε ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης

Με την ΕΤΑΔ είχε επαφές ο πολιτευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης και για την Ακτή Καλαμιτσας, όπου διαπίστωσε καλή θέληση για την παραχώρηση της στο Δήμο Καβάλας. Όπως ανέφερε για το θέμα «πήγα στην ΕΤΑΔ γιατί και γνωρίζω τους ανθρώπους και έχω συνεργαστεί αρκετές φορές μαζί τους. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην παραλία του Αγιάσματος, οι κάτοικοι του Αγιάσματος έχουν πάρει μια περιοχή και έχουν κάνει εξοχικές κατοικίες και προσπαθούμε να πάρουν τίτλους. Επίσης από ότι μού είπαν στην ΕΤΑΔ μεταφέρεται στο Διοικητήριο της Ελευθερούπολης το Αστυνομικό Τμήμα που εδώ και τρία χρόνια είχε βγει το ΦΕΚ με δική μου παρέμβαση για τη μεταφορά αυτή και είναι πολύ ευχάριστο ότι μεταφέρεται. Όσο για την Καλαμίτσα μού είπαν ότι επειδή τους ανέφερα ότι είναι μια ιστορική παραλία της Καβάλας, μού είπαν ότι παρά το πρόστιμο που έχει επιβάλει ο δήμος τελικά θα φτάσουμε σε ένα σημείο μαζί με τα πρώην δικαστήρια να βρούμε μια κοινή επαφή να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Δεν ήταν δηλαδή πουθενά αρνητικοί. Αυτό φυσικά εντελώς πληροφοριακά. Ήθελα να παρέμβω γιατί ο δήμος κάνει ορισμένες ενέργειες, εγώ θέλησα απλώς πληροφοριακά να τα πω αυτά».

ΕΠΑΦΕΣ

Αναφερθείς στις επαφές που είχε στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε πως «υπάρχει ένα πρόβλημα τώρα γιατί όλες οι υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο ΕΦΚΑ. Εκεί πήγα στο υπουργείο Εργασίας για να δω τι θα κάνουμε με τους εργάτες γης, τους εργαζομένους στα συσκευαστήρια. Μού είπαν ότι θα συνεχιστεί το εργόσημο με μία αύξηση όμως, καθώς και οι εργάτες που δούλευαν στα συσκευαστήρια θα έχουν εισφορές ενός ασφαλισμένου του πρώην ΙΚΑ. Δηλαδή θα φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο, θα πληρώσουν αρκετά οι εργοδότες για αυτούς που θα δουλεύουν στα συσκευαστήρια. Εκεί υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί στον καιρό που ζούμε τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για όλους. Αυτό ισχύει και για τους μετακλητούς εργάτες, ξένους δηλαδή που έρχονται εφόσον τους έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια. Αυτοί θα δουλέψουν πάντα με εργόσημο αλλά θα είναι αυξημένο».

ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Συμπλήρωσε για τους κτηνοτρόφους πως «υπήρχε ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Τα ζώα ήταν έγκλειστα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω να βοσκήσουν και αναγκάστηκαν οι κτηνοτρόφοι και τους έδωσαν ζωοτροφές. Ζητήσαμε μια επιδότηση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, αυτό όμως είναι στην Οικονομική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για να τους δώσουν αυτά τα χρήματα που ζητάνε, αυτήν την επιδότηση. Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα γεννήθηκαν πολλά ζώα τα οποία πέθαναν λόγω του κρύου και ζητήσανε να επιδοτηθούν γιατί δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στο κρύο και τα ζώα πέθαναν. Αυτό που μπορεί να λυθεί είναι ότι εφόσον βεβαιώσουν τα κτηνιατρεία ότι όντως τα ζώα έχουν πεθάνει, θα μπορέσουν με πολύ κυνήγημα πρώτον να ζητήσουν από τον ΕΛΓΑ να δώσει αυτά τα χρήματα για τα θανόντα ζώα ή να απευθυνθούμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε σε περίπτωση που παίρνουν μια επιδότηση να την πάρουν σαν να ήταν όλο το κοπάδι, να μην υπολογιστούν ότι έχουν πεθάνει αυτά τα ζώα και δεν θα επιδοτηθούν. Υπάρχει αυτός ο προβληματισμός. Κι έτσι θέλω να τους πληροφορήσω τους κτηνοτρόφους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *