ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επανεξελέγη για τρίτη φορά πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ο Ζαφείρης Μυστακίδης

Επανεξελέγη ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ζαφείρης Μυστακίδης στις εκλογές που έγιναν κάτω από ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες.

Για τις αρχαιρεσίες είπε ότι «όπως όλες οι εκλογικές διαδικασίες, είχε αναμφισβήτητα έναν βαθμό δυσκολίας. Φυσικά όταν είναι σ’ ένα χώρο ευθύνης τριών διαφορετικών Νομών, γεωγραφικά είναι δύσκολο να ελέγξεις κάποια πράγματα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί κάποιες δυσκολίες. Το δεύτερο έχει να κάνει με τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες συλλογικών οργανώσεων και φορέων που γίνονται πανελλαδικά σε όλη τη χώρα. Έτσι ήταν και σε μας. Το περιμέναμε, όπως και την άλλη φορά, παρά το γεγονός ότι σε σχέση με τη συμμετοχή του Γεωτεχνικού στην ελληνική επικράτεια εδώ πρέπει να είχαμε περίπου το διπλό ποσοστό. Χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε και εντελώς ικανοποιημένοι. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες. Ο κόσμος γενικά απέχει, όχι μόνο από φορείς, απέχει κι από την πολιτική, απέχει από πολλά πράγματα. Και το τρίτο κομμάτι, όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας, είχε να κάνει ότι –με τις λίγες δυνάμεις εμείς που είχαμε ως παράταξη «Γεωδράση», υπερπαραταξιακή και μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις προς κόμματα- προσπαθήσαμε σε έναν άνισο αγώνα να αντιμετωπίσουμε, ιδιαίτερα στις Σέρρες, μία προσπάθεια που έγινε από κάποιους συναδέλφους. Εντάξει, δικαίωμά τους, με μία κομματική πρωτοβουλία και στήριξη. Φυσικά, ο γεωτεχνικός κόσμος έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάνουμε, τη θεωρώ δημιουργική προσπάθεια τις τελευταίες δύο τριετίες. Μακριά από εξαρτήσεις, μπορούμε με έναν κρυστάλλινο λόγο να βροντοφωνάξουμε σθεναρά την άποψή μας, χωρίς να έχουμε δεσμεύσεις προς κόμματα και κάποιες άλλες «υποχρεώσεις» που θα μπορούσε να έχει μία κομματική παράταξη. Και με σοβαρότητα εκπροσωπούμε το γεωτεχνικό κόσμο και νομίζω αυτό το χαίρεται η πλειοψηφία του γεωτεχνικού κόσμου και το έχει και καμάρι».

ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «από ‘δω και πέρα, το φορτίο για μας είναι ακόμη πιο βαρύ. Είναι η τρίτη τριετία που γίνεται, κάτω από δύσκολες συνθήκες και με μία άνιση μάχη. Οι εκλογές τέλειωσαν το βράδυ της Κυριακής. Θα εκλεγεί η καινούργια Διοικούσα Επιτροπή. Ενωμένοι, μονιασμένοι θα προχωρήσουμε. Αυτή είναι η λογική μας και νομίζω ότι ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας μας είναι ακριβώς αυτό. Ότι η παράταξη μπόρεσε και τις δύο προηγούμενες τριετίες –και δεν το λέω εγώ, είναι μία πραγματικότητα- να διασφαλίσει την ομόνοια, τη σύμπνοια και την ομοψυχία στο γεωτεχνικό κόσμο. Αυτό είναι, πλέον, πανθομολογουμένως γνωστό. Και νομίζω έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, όλοι είμαστε μαζί σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, να μπορούμε να είμαστε με τον καλύτερο τρόπο σύμβουλος της πολιτείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *