Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

 

 

 

 

Από την Τρίτη επαναλειτούργησαν τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός, κάνοντας λόγο για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως  τόνισε αρχικά “Το ότι ανοίγουν τα Εξωτερικά Ιατρεία είναι ένα βήμα και δίδεται πλέον η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δουν τους γιατρούς μας, να κλείσουν κάποιο χειρουργείο που ενδεχομένως θα χρειασθούν και επιτέλους αυτό γίνεται μετά από 7 μήνες

Αλλά πλέον τα ραντεβού θα κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά. Και αυτό το κάναμε και πήραμε απόφαση για το αδιάβλητο και μόνον. Θα μπαίνει στην πλατφόρμα του νοσοκομείου ο ενδιαφερόμενος και θα κλείνει το ραντεβού χωρίς να παρεμβαίνει κανείς.

Δεν θα μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού είτε μέσω γνωστού, είτε μέσω φίλου,  είτε μέσα από κάποιον από τον χώρο του Νοσοκομείου. Άρα μιλάμε για κάτι το αδιάβλητο. Έχουμε δώσει μάλιστα τη δυνατότητα και στα φαρμακεία να κλείνουν ραντεβού για τους πελάτες τους και έτσι κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού.

Και όλα αυτά για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίντερνετ. Και πάλι κάθε φαρμακείο έχει ένα συγκεκριμένο νούμερο για να κλείσει ραντεβού. Δεν θα το κάνει απεριόριστα δηλαδή».

ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Τα επείγοντα περιστατικά έτσι και αλλιώς έρχονται στα επείγοντα ιατρεία και αν υπάρχει ανάγκη μπαίνουν απευθείας στο χειρουργείο. Τα επείγοντα λειτουργούσαν και λειτουργούν κανονικά, δεν αλλάξαμε κάτι. Αλλά για τα προγραμματισμένα και πάλι λέω ότι μόνο μέσω της πλατφόρμας θα κλείνονται τα ραντεβού.  Η τεχνολογία έχει μπει στην ζωή μας και έτσι ως διοίκηση θεωρήσαμε σωστό ότι για το αδιάβλητο και μόνο θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και γίνονται όλα ηλεκτρονικά».

ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Όσο για τις κλινικές covid του νοσοκομείου, σημείωσε πως “είμαστε ακόμη με δύο κλινικές για τον ιό και με 82 κρεβάτια απλά η πορεία δείχνει ότι πολύ γρήγορα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα θα κλείσουμε τη μια από τις δύο κλινικές και θα μείνουμε μόνο με τον 5ο όροφο. Επιστροφή στην κανονικότητα, απλά βλέπουμε ότι θα έχουμε εξελίξεις μέχρι τις 10 του μηνός για να κλείσουμε τη μια από τις δύο κλινικές.

Και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Κάναμε μάλιστα την Κυριακή την μετακόμιση από τα εξωτερικά στο αμφιθέατρο για να γίνονται πια εκεί οι εμβολιασμοί. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους ήρθαν Κυριακή και κάναμε την μετακόμιση. Είναι πολύ εύκολο να έρθει κανείς, βάλαμε και σημάνσεις και ο κόσμος πάει εύκολα στον χώρο του αμφιθεάτρου για να γίνονται οι εμβολιασμοί εκεί.

Στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα υπάρχει κόσμος μόνο για τα ιατρεία και όχι για τα εμβόλια για να μην υπάρχει καν συνωστισμός.

Εμείς θα είμαστε νοσοκομείο επιφυλακής και μια κλινική θα είναι πάντα για τον ιό. Μακάρι να μην χρειασθεί αλλά εμείς θα είμαστε εκεί για κάθε ενδεχόμενο. Θα κρατήσουμε τη μια κλινική έστω και με ελάχιστα περιστατικά.

Και αν χρειασθεί θα πάρουμε ασθενείς μόνο από Δράμα.  Αυτό το έχουμε συμφωνήσει. Η Ξάνθη και η Κομοτηνή στέλνει ασθενείς στην Αλεξανδρούπολη, εμείς παίρνουμε από Δράμα και όχι όλους βέβαια μια και τα μισά περιστατικά πάνε Καβάλα και τα μισά Σέρρες.

 

Εγώ τέλος ζήτησα προσλήψεις προσωπικού μια και έχουμε ελλείψεις σε αναισθησιολόγους – μια και παραιτήθηκαν δύο γιατροί μας – και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε κάλυψη με απόσπαση. Έχουμε μια γιατρό που είναι σύζυγος νεοδιορισθέντα γιατρού στο νοσοκομείο μας και επειδή υπηρετεί σε νοσοκομείο της Αθήνας θέλει να έρθει στην Καβάλα και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και πολύ σύντομα θα έχουμε αναισθησιολόγο. Όσο για τις άλλες κλινικές υπάρχει ένα πλάνο που θα ανακοινώσουμε” τόνισε θυμίζοντας ότι πάντα η προσοχή χρειάζεται απέναντι στον κορωνοϊό έστω και αν έγιναν πολλά εμβόλια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast