ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επί ποδός και πάλι  η Πολιτική Προστασία του Νομού Καβάλας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα το πρωί  και για το Νομό Καβάλας, με την Πολιτική Προστασία να τρέχει και να μη φτάνει στο οδικό δίκτυο του Νόμου Καβάλας όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της κ. Κυβράκης Σταύρος.

Συγκεκριμένα  το πρωί στις δηλώσεις του ο κ. Κυβράκης σημείωσε πως «πράγματι υπάρχει ένα σύστημα που επηρεάζει όχι όλες τις περιοχές του νομού, αλλά τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι απλώνεται από Μεσορόπη μέχρι την Πετροπηγή και το Ποντολίβαδο. Στον Άγιο Σίλα αυτή τη στιγμή  έχει δύο βαθμούς κελσίου και πυκνή χιονόπτωση. Ρίχνουμε αλάτι από νωρίς το πρωί εκεί. Τα στοιχεία του καιρού αλλάζουν συνέχεια όσον αφορά τις θερμοκρασίες, μπορεί να έχουμε βροχή μετά το μεσημέρι, όμως είναι ένα σύστημα που αλλάζει συνεχώς, έχει μια δυναμικότητα. Και το προηγούμενο φαινόμενο είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τις αρχικές προβλέψεις».

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Συμπλήρωσε δε πως «τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με μεγαλύτερη ίσως ένταση ως προς τα φαινόμενα, αλλά φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ευνοϊκές οπότε μπορεί να έχουμε βροχή. Τρίτη   και Τετάρτη   θα συνεχιστεί αυτό το σύστημα, ίσως να έχει και μεγαλύτερη ένταση, αλλά ευελπιστούμε στις θερμοκρασίες, αν ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία το χιόνι μετατρέπεται σε νερό. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Είμαστε ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η απόφαση ισχύει για 15 μέρες από τη μέρα που εκδόθηκε. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων όσον αφορά τις αναθέσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *