Επί ποδός  η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λόγω της χιονοθύελλας..

Επί ποδός  χθες και σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λόγω του συνεχιζόμενου χιονιά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από το μεσημέρι και έπειτα χθες καθώς είχαμε μία πρωτοφανή χιονοθύελλα… .  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος μαζί με τους συνεργάτες του διαρκώς  επιχειρούσαν για να μην κλείσουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και κυρίως ο κόμβος του Αγίου Σίλα.

Στις δηλώσεις του  ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «έχουμε μια νέα επέλαση του χιονιά από τα ανατολικά, μας δημιουργεί ήδη κάποια ζητήματα σοβαρά για τα οποία δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη διάρκεια. Στην περιοχή της Παναγίας Θάσου η μετακίνηση είναι δύσκολη, ειδικά προς την πλευρά του Λιμένα και παρά το γεγονός ότι κάνουμε ότι μπορούμε είναι ένα σημείο που το αναφέρω για να το προσέξουν οι οδηγοί. Έχουμε στην Κεραμωτή το ίδιο φαινόμενο, αλλά παρόλα αυτά εκεί δεν έχουμε ανηφόρες και κατηφόρες, είναι πιο απλά τα πράγματα. Και στη συνέχεια έχουμε ένα φαινόμενο χιονόπτωσης που φοβόμαστε ότι θα ενταθεί καθώς αυτό το σύστημα μεταφέρεται προς τα δυτικά στον υπόλοιπο νομό. Η κατάσταση είναι ότι έχουμε σποραδικά χιονόπτωση, κάπου αρχίζει να πέφτει, κάπου σταματάει».

ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ

Συμπλήρωσε δε πως «ο Άγιος Σίλας διατηρείται ανοιχτός, βεβαίως θα κάνουμε μία προσπάθεια να αξιολογήσουμε με την αστυνομία μήπως σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου ζητήσουμε να μην επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αλυσίδες. Αυτή τη στιγμή (σ.σ. χθες το πρωί) δεν υπάρχει κάποια περιοχή του νομού που να πούμε ότι είναι αποκλεισμένη, μια επιφύλαξη έχω μόνο για μια περιοχή. Σε γενικές γραμμές το οδικό δίκτυο είναι όλο σε μια κατάσταση που λειτουργεί, σαφώς όμως η βατότητα έχει να κάνει και με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία τα οποία είναι από τη φύση τους δύσκολα. Τη Δευτέρα φοβόμασταν ότι το χιόνι θα παγώσει, τώρα έχουμε το χιόνι το οποίο θα πάγωνε, πάγωσε και έχουμε από πάνω μια χιονόπτωση επιπλέον. Τώρα δεν έχουμε και την εμπειρία να πούμε αν το χιόνι σε αυτήν την περίπτωση επειδή είναι και μονωτικό, επειδή μπορεί να περιορίζει τη συνθήκη της μειωμένης τριβής που έχουμε στον πάγο και δημιουργεί μια κάποια ανάσχεση αν είναι καλύτερο και πόσο καλύτερο ή λιγότερο επικίνδυνο είναι. Είναι μια διαδικασία η οποία είναι δύσκολη την οποία σπάνια τη συναντούμε. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, πιστεύω ότι το ίδιο κάνουν και οι δήμοι».

ΔΥΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

Πρόσθεσε πως «πληρώνουμε κάθε χρόνο και φέτος πληρώσαμε δύο εργολαβίες, ένα έργο για ενδεχόμενο αποχιονισμό στη Θάσο και ένα για ενδεχόμενο αποχιονισμό στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας. Πόσες φορές το είδα κι εγώ και οι συνεργάτες μου και λέγαμε τι τα θέλουμε αυτά τα λεφτά να τα χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού που δεν έχουμε χρήματα με τίποτα; Παρόλα αυτά ευτυχώς τα αφήσαμε και ευτυχώς αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση που μπορούμε να λειτουργήσουμε. Τη Δευτέρα πήραμε 50 τόνους αλατιού και το αλάτι το διαχειριζόμαστε με απόλυτη φειδώ διότι μέχρι να έρθουν οι 200 τόνοι οι σημερινοί (σ.σ. χθεσινοί) φοβόμαστε μήπως και μείνουμε από αλάτι».

** Σημειωτέων ότι από τα ξημερώματα όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρίσκεται επι ποδός λόγω της πρωτοφανούς χιονοθύελλας που  έπληξε τον Νομό Καβάλας και κυρίως τον Δήμο Καβάλας.  Μάλιστα ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ. Κυβράκης «οργώνει» από πολύ νωρίς το πρωί όλο τον νομό Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.