Επίτιμος δημότης Παγγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Δήμος Παγγαίου υποδέχθηκε  με τον καλύτερο τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου οι δημότες επεφύλαξαν λαμπρή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παρά το κρύο η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Ακολούθησε τέλεση πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του  Αρχιεπισκόπου.

Χθες τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ αμέσως μετά στο δημαρχείο ανακηρύχθηκε σε επίτιμος δημότης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο   κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης  Τετάρτη και Πέμπτη  και προεξήρχε της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Ελευθερίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Ελευθερούπολης. Στο ασφυκτικά γεμάτο  αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου, παρουσία  φορέων, η αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Αποστολία Δημητρακούδη έκανε αναφορά στο μεγάλο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Κώστας Γάκης, ανέγνωσε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανακηρύχθηκε ο κ. κ. Ιερώνυμος επίτιμος δημότης Παγγαίου.  Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, στην ομιλία του έκανε λόγο  για  έναν άνθρωπο των έργων και όχι των λόγων, που υλοποιεί ένα τεράστιο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο, προκειμένου να στηρίξει όλους τους έχοντες ανάγκη, σε μια εποχή δύσκολη, στην οποία ο λαός μας έχει ανάγκη από στηρίγματα.

ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο  Αρχιεπίσκοπος  από πλευράς του δήλωσε υπερήφανος που βρέθηκε στην Ελευθερούπολη και ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Παγγαίου, ενώ ήταν  εξαιρετικά  προσιτός με όποιον τον πλησίαζε  να του ζητήσει την ευχή του. Στο μήνυμά του, στάθηκε στην αξία του ανθρώπου και στην ενότητα του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης, ενώ σημείωσε με νόημα  ότι η Εκκλησία συμπληρώνει το έργο της Πολιτείας με κοινό επίκεντρο, τον άνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *